Vineri 20 Septembrie

Eutanasierea câinilor sănătoși care se află în adăposturi ar putea fi interzisă! Ce spune legea



Eutanasierea câinilor sănătoși care ajung în adăposturi ar putea fi interzisă, potrivit unei noi propuneri legislative, puse recent în dezbaterea Senatului.

Proiectul prevede  interzicerea eutanasierii câinilor sănătoși și încurajarea sterilizării.

Momentan cățeii care nu sunt revendicați sau adoptați în 14 zile lucrătoare de la momentul în care ajung în adăposturi, pot fi eutanasiați chiar dacă nu au probleme medicale, transmite avocatnet.ro.

„Câinii fără stăpân vor fi cazaţi în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, până la revendicare sau adopție. Populaţia trebuie informată despre existenţa adăpostului, programul de vizitare, posibilitatea de adopție sau revendicare prin afișare la sediul adăpostului şi al serviciului specializat, precum și prin programe şi evenimente de încurajare a adopţiei”, prevede noua lege.

Astfel, dacă proiectul de lege va fi aprobat vor putea fi eutanasiați doar câinii grav bolnavi și cei care suferă de boli incurabile. 

Înainte să intre în vigoare, propunerea legislativă trebuie adoptată în Parlament, for decizional, și mai apoi promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.


Comentarii Facebook