Familia unui fost consilier local din Cluj, hărțuită de un vecin. Bărbatul îi urmărea, îi filma pe ascuns și posta videoclipurile pe Facebook


Un caz revoltător a ieșit la iveală, după ce un fost consilier local din comuna Călățele a solicitat magistraților de la Judecătoria Huedin să emită un ordin de protecție împotriva propriului vecin. 

Fostul consilier Liviu Merca a relatat că, începând cu luna octombrie 2023, vecinul lui a început să îi urmărească pe acesta, pe soţia sa și pe fiul lor. El a susținut că bărbatul le supraveghea locuința, îi filma și posta videoclipurile pe platforma de socializare Facebook. 

Fostul consilier local a susținut că a făcut mai multe sesizări la postul de poliție din localitate și a formulat chiar și o plângere penală împotriva vecinului său. 

Potrivit documentelor cuprinse la dosar,  Liviu Merca a susţinut că prin faptele săvârşite de vecinul său, i se cauzează grave prejudicii morale de imagine, având în vedere statutul pe care l-a avut la nivel de comunitate în localitatea Călăţele, respectiv a fost consilier local 3 mandate - 12 ani, a activat în cadrul poliţiei comunitare, a fost consilier parohial 22 ani şi corator la biserica ortodoxă din Călățele. De asemenea, el a precizat că soției sale i-a fost lezată demnitatea umană şi imaginea profesională. 

Fostul consilier local din Călățele a declarat în fața magistraților că, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, există două plângeri penale formulate împotriva vecinului său pentru săvârşirea infracţiunilor de hărţuire şi ameninţare şi ulterior, o plângere pentru tulburare de posesie şi distrugere. 

Chiar dacă a fost finalizată cercetarea penală în cadrul dosarelor penale amintite anterior, fiind administrate probele, aşadar fiind audiat suspectul şi acesta cunoscând rigorile legale şi faptul că urmează a fi tras la răspundere penală pentru faptele sale, acesta nu înţelege să înceteze acţiunile sale defăimătoare la adresa sa, mai mult, în data de 20 iunie 2024, numitul R. T. a pătruns cu un utilaj agricol pe terenul aflat în posesia sa situat pe raza loc. Călăţele, la locul denumit Câmpul Mare, distrugând gardul împrejmuitor şi cultura de fânaţe furajere aflată pe teren. În urma acestui incident, a sunat la numărul de urgenţă 112.”, se arată în cererea de chemare în judecată. 

Judecătorii din Huedin au stabilit că vecinul fostului consilier local are un comportament periculos și „este evidentă starea de pericol creată pentru reclamant şi membrii familiei sale, de către pârât, prin acţiunile acestuia, motiv pentru care consideră că solicitarea sa este întemeiată”.

Cu toate acestea, Liviu Meerca a decis să renunțe la cererea de chemare în judecată, la data de 20 august 2024. 

Comentarii Facebook