Familie din Cluj-Napoca, distrusă din cauza jocurilor de noroc: „Mai dă-mi 1500. Am terminat banii și vin acasă. Pregătește-te!”


Dependența de jocurile de noroc distruge vieți, familii și favorizează comiterea de infracțiuni. Fie că vorbim despre violență domestică, furt, tâlhărie sau chiar crime, studiile recente arată că un jucător activ influențează între 5 și 7 persoane „pasive”. Cu alte cuvinte, o persoană dependentă are o influență negativă asupra unui număr destul de mare de persoane. 

De cele mai multe ori, cei mai afectați sunt membrii familiei. Din acest motiv, tot mai multe persoane solicită emiterea unui ordin de protecție împotriva acestora, pe motiv că manifestă un comportament agresiv. 

O femeie din Cluj-Napoca a solicitat magistraților clujeni să emită un ordin de protecție împotriva fostului său soț, alături de care locuia până acum puțin timp. 

Tensiunile dintre cei doi au degenerat la data de 2 august 2024, când bărbatul i-a solicitat să-i restituie o sumă de bani. Pentru că victima a refuzat, acesta a amenințat-o telefonic cu moartea, spunându-i „te omor, te calc cu mașina”. 

În aceeași zi, bărbatul i-a trimis mai multe emailuri prin care a amenințat-o că dacă nu îi dă banii va posta poze cu aceasta în ipostaze indecente și îi va publica numărul de telefon pe site-uri de matrimoniale.  

Mai durează? Am nevoie de bani să pot pleca.

Am terminat și banii și acum vin acasă, să știi, așa că pregătește-te!

Mai dă-mi 1500, am făcut pe dracu încă o dată.

Femeia a declarat în fața instanței că i-a dat fostului său soț 2000 lei, sumă pe care bărbatul a pierdut-o la jocurile de noroc. După câteva ore, bărbatul i-a mai cerut 1500 lei, spunând că dacă nu îi va primi, va duce laptopul copiilor la amanet, moment în care femeia i-a spus că nu îl mai primește acasă. 

Ulterior, cei doi au avut o discuție care s-a finalizat cu o serie de amenințări din partea bărbatului. În urma sfaturilor primite de la soacra sa, femeia a decis să sune la poliție. 

Femeia a dezvăluit că fostul său soț este dependent de jocurile de noroc, iar majoritatea discuțiilor dintre cei doi au fost generate de această problemă. În acest sens, ea a vorbit despre un alt incident violent, petrecut în cursul lunii aprilie a acestui an, când bărbatul a tăiat canapeaua din locuința lor cu un cuțit, fapt ce a determinat-o pe fiica părților să solicite intervenția organelor de poliție. 

Instanța a reținut că bărbatul „reprezintă un pericol pentru integritatea fizică şi psihică a reclamantei și a fiicei minore, pentru liniştea şi armonia ce trebuie să prevaleze în locuinţa unde se desfășoară viaţa de familie, iar pentru înlăturarea stării de pericol se impune atât înlăturarea intimatului din locuință, cât și restricționarea apropierii acestuia de victime. 

Astfel, raportat la comportamentul anterior al pârâtului, care a exercitate diverse acte de violență asupra reclamantei, în mod constant în ultima perioadă, în contextul practicării jocurilor de noroc, instanța reține că există un grad ridicat de risc ca pârâtul să exercite în continuare asupra reclamantei aceleași acte de violență verbală și psihologică. (...) Mai mult decât atât, frica și teroarea în care trăiește victima reclamantă, au fost vizibil manifestate de aceasta și în ședința de judecată, prin comportament și prin afirmații ferme cu privire la aceste aspecte. 

Astfel, pentru protejarea reală a victimelor, instanța apreciază că se impune admiterea cererii privind emiterea ordinului de protecție”. 

Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus marți, 6 august, emiterea ordinului de protecţie împotriva bărbatului, pe durata unui termen de trei luni. Prin urmare, bărbatul va fi evacuat temporar din locuință, și va fi obligat să păstreze o distanță de 200 de metri față de fosta soție, fiica minoră, locuința celor două și locul de muncă al femeii. 

Comentarii Facebook