Femeie din Cluj, condamnată la 13 ani de închisoare, după ce a furat un portofel și a început să cheltuie banii prin VIVO!


O clujeancă a fost condamnată la 13 ani, 5 luni și 10 zile de închisoare în regim de detenție, după ce a furat un portofel și a făcut cumpărături din mall-ul Vivo!, folosind cardul victimei.

Femeia este acuzată de comiterea infracțiunilor de furt, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (17 acte materiale) şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (17 acte materiale). 

Anchetatorii au reținut că, la data de 5 octombrie 2019, în timp ce se afla în magazinul Carrefour din Centrul Comercial Vivo! din comuna Floreşti, a furat un portofel dintr-un ghiozdan lăsat nesupravegheat. 

În portofel se aflau suma de 500 lei, actele de identitate şi cardul bancar. Femeia a profitat de ocazie și a început să facă cumpărături folosind cardul victimei. Astfel, în numai o oră, clujeanca a făcut un număr de 17 tranzacții frauduloase cu diverși comercianți din Vivo!, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 2000 de lei. 

Femeia este recidivistă și, la data de 5 iulie 2024, a fost condamnată la 12 ani și 10 zile de închisoare cu executare, după ce a fost condamnată în mai multe dosare în care este acuzată de fapte similare. 

Astfel, pedeapsa aplicată de magistrații de la Tribunalul Cluj la data de 5 septembrie 2024 a rezultat în urma contopirii mai multor pedepse. 

Menționăm că hotărârea instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook