Sambata 5 Octombrie

Femeie din Cluj, condamnată la închisoare după ce a găsit un card pe jos și a început un maraton de cumpărături


O femeie din comuna Florești, județul Cluj, a fost condamnată la un an, 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare, după ce a găsit un card pe jos, în magazinul Kaufland din Mănăștur, și l-a folosit la 17 tranzacții. 

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Cluj au obligat-o pe femeie la 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității. 

Clujeanca este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, accesul ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului, la data de 24 aprilie 2023, în jurul orei 13:20, persoana vătămată a mers la cumpărături în magazinul Kaufland din cartierul Mănăştur. 

Ulterior, a achitat produsele cu ajutorul unui voucher de cumpărături la casele self service, după care ieşind din supermarket, persoana vătămată a intrat în farmacia Dr. Max situată vis-a-vis, unde a efectuat o tranzacţie în valoare de 5,62 lei, plătind însă cu ajutorul telefonului mobil.

Când a ieşit din magazinul Kaufland, în jurul orei 13:40, victima şi-a dat seama că îi lipsește cardul bancar, însă a crezut că este vorba de pierderea  cardul de bonuri de masă pe care l-a şi blocat. 

Ea și-a dat seama abia în jurul orei 19:00 că-i lipsește cardul bancar, după ce și-a verificat portofelul. Apoi, când a verificat aplicația BT Pay a constatat au avut loc un număr de 17 tranzacții neautorizate de către ea, în valoare de 635,18 lei, fapt pentru care a blocat cardul bancar. 

În fața instanței, femeia a declarat că a găsit cardul pe jos în zona raionului de mezeluri, card pe care şi l-a însuşit, după care a efectuat mai multe cumpărături de la diferiți comercianți cu acel card, plătind la POS-ul magazinului.

Comentarii Facebook