Firmă din Cluj, obligată să plătească aproape 200.000 de lei, după ce a încercat să fraudeze bugetul se stat


O firmă din comuna Jucu este obligată de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Cluj să plătească 195.269 de lei, după ce a încercat să fraudeze bugetul de stat. Jumătate din sumă ar putea fi achitată tocmai de administratorul societății care, în ciuda faptului că firma mergea pe pierdere, nu a deschis procedura insolvenței ani de zile și nu a făcut niciun efort ca să-și achite datoriile. 

La începutul acestei luni, judecătorii de la Tribunalul Cluj au stabilit că societatea comercială și administratorul său trebuie să plătească suma stabilită de Finanțe în solidar. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Magistrații au reținut că administratorul avea obligația de a urmări situația societății și de a cere instanței competente deschiderea procedurii insolvenței de îndată ce a constatat situația datoriilor. 

Dezinteresul reclamantei față de situația societății rezultă, între altele, din faptul că nu au fost depuse bilanțurile contabile pentru perioada 2013 – 2016, reclamanta nefăcând dovada că ar fi întocmit aceste bilanțuri la timp, astfel încât să poată afirma că a verificat situația contabilă a societății în această perioadă.

Toate aceste elemente fac dovada existenței relei credințe din partea reclamantei, susținerile acesteia în sensul că ar fi de bună credință neputând fi primite.

În acest sens, instanța reține că simplul fapt al creditării societății de către reclamantă nu poate justifica lipsa oricăror demersuri efective din partea administratorului societății în vederea asigurării unor fonduri suficiente pentru plata datoriilor societății.”, au motivat magistrații. 


Comentarii Facebook