Duminica 8 Septembrie

Gata să renunțe la libertate din cauza geloziei, un bărbat din Cluj-Napoca a incendiat mașina iubitei sale. Bărbatul plănuia să dea foc și casei


Un bărbat din Cluj-Napoca a scăpat ca prin urechile acului de închisoare, după ce a incendiat mașina concubinei sale, pe fondul geloziei. Magistrații de la Judecătoria Gherla l-au condamnat pe bărbat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, fiind nevoit să presteze muncă în folosul comunității timp de 80 de zile. 

Cei doi au avut o ceartă care a escaladat rapid și a dus direct la constituirea unui dosar penal. Faptele s-au petrecut la data de 1 decembrie 2023, când clujeanul a incendiat  mașina femeii, 

Potrivit anchetatorilor, înainte de incident, bărbatul a mers la un bar din localitatea clujeană Șoimeni. Fiind nemulțumit de relația pe care o avea cu iubita sa, a strigat de mai multe ori că „va merge să dea foc la casă”. Ulterior, a părăsit localul, deplasându-se până în zona în care se afla autoturismul concubinei sale. Odată ajuns, bărbatul a spart cu un ciocan luneta autoturismului, după care a dat foc unei bucăți de hârtie, pe care a aruncat-o în portbagaj, peste niște articole de îmbrăcăminte. 

După ce autoturismul a început să ia foc, acesta a plecat de la locul faptei. La scurt timp după izbucnirea focului, pompierii s-au deplasat la fața locului pentru a stinge incendiul, însă autoturismul era distrus în totalitate.

La data de 1 decembrie, Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Gherla au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 52 de ani, cercetat în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect infracțiunea de distrugere. 

În fapt, la data de 1 decembrie, 19.30, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că un  autoturism este cuprins de flăcări, în localitatea Șoimeni. La fața locului au fost dirijat un echipaj de poliție, alături de pompieri din cadrul ISU  Cluj, care au lichidat incendiul și au stabilit că incendiul a fost provocat intenționat. Polițiștii au demarat de îndată cercetări în vederea identificării persoanelor vinovate de producerea incendiului. Astfel, în contextul activităților investigativ-operative, în data de 2 decembrie aceștia au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, din  Cluj-Napoca. Din primele cercetări, polițiștii au constatat că bărbatul ar fi incendiat  autoturismul, care se afla parcat pe drumul public, în urma unor neînțelegeri avute cu concubina sa, în vârstă de 41 de ani.”, transmiteau reprezentanții IPJ  Cluj la câteva zile de la producerea incidentului.


Comentarii Facebook