Gelozia putea să-l trimită după gratii! Un clujean l-a bătut crunt pe iubitul fostei sale prietene: „A acţionat fără urmă de empatie”


Un bărbat din comuna Călățele, județul Cluj, a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4400 de lei, pentru săvârşirea infracţiunii de  lovire sau alte violenţe, după ce l-a bătut crunt pe actualul partener al fostei sale iubite. 

Hotărârea pronunțată luni, 30 septembrie, de magistrații de la Judecătoria Huedin nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit rechizitoriului, fapta a avut loc la data de 2 noiembrie 2020, în jurul orelor 05:00. Mânat de gelozie, bărbatul l-a urmărit pe iubitul fostei sale prietene și l-a lovit cu o bâtă în cap și peste corp, provocându-i leziuni traumatice care au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Agresorul nu acceptase despărțirea de fosta lui iubită, astfel a început să-şi manifeste gelozia faţă de tânără în momentele în care aceasta îşi făcea o nouă relaţie.

Tânăra și-a făcut o nouă relație la începutul anului 2020, relație despre care a aflat și fostul ei iubit. 

În noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2023, tânărul agresat a rămas la locuința iubitei sale, iar în jurul orei 05:00 dimineața, acesta a plecat spre casa bunicii sale din aceeași localitate. 

În timp ce se deplasa pe drumul comunal, agresorul a apărut în faţa sa, având în mână o bâtă de baseball.

Pentru că știa că bărbatul este gelos și agresiv, tânărul a luat-o la fugă, dar a fost urmărit de fostul iubit al prietenei sale. 

La un moment dat, acesta a alunecat și a căzut la pământ, agresorul a început să-l lovească cu bâta peste cap și peste corp.

La un moment dat, persoana vătămată a reușit să se ridice și să ia o piatră de pe jos, dar clujeanul a renunțat să o mai lovească și a plecat de la fața locului. Mai departe, persoana vătămată a sunat la serviciul SNUAU 112, fiind preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la Spitalul Orășenesc Huedin. 

În ceea ce priveşte circumstanţele reale, instanţa reţine că infracţiunea săvârşită prezintă o gravitate sporită. Pe de-o parte, se observă faptul că infracțiunea a avut loc pe fondul unei izbucniri nervoase a inculpatului, dar şi faptul că persoana vătămată nu a ripostat prin agresiune fizică.

Referitor la modul și mijloacele de comitere a faptei, instanţa reţine că inculpatul a acţionat fără urmă de empatie, lovind persoana vătămată în zona corpului şi a capului, aceasta reuşind să scape doar prin fugă.

În procesul de individualizare judiciară, instanţa va mai avea în vedere şi gravitatea medie a leziunilor victimei, evidenţiată conform certificatului medico-legal potrivit căruia victima a suferit mai multe traumatisme la nivelul capului şi a membrelor, având nevoie pentru vindecare de 4-5 de zile de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare sau intervenţii chirurgicale.”, au motivat magistrații clujeni. 

Comentarii Facebook