Hoț de locuințe din Cluj, condamnat la închisoare după ce a găsit o cheie pe cușca unui câine și s-a dus la furat


Un hoț de locuințe din municipiul Dej a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

Bărbatul este acuzat că, la data de 29 martie 2023, în jurul orei 20:30, s-a deplasat la locuința persoanei vătămate, de unde a furat două telefoane și un televizor, cauzând un prejudiciu total în valoare de 4800 lei.

Anchetatorii au reținut că bărbatul a intrat în curtea locuinţei pe poarta de acces care era închisă, dar neasigurată. În imobil a pătruns prin folosirea unei chei de rezervă care se afla sub o pătură, pe cușca câinelui. 

Inculpatul a recunoscut comiterea fapte și a arătat că regretă cele întâmplate.

Din cuprinsul fișei de cazier judiciar reiese că acesta a fost condamnat pentru comiterea de infracțiuni de furt, dezvoltându-şi astfel o predilecţie şi o specializare în săvârşirea de infracţiuni contra patrimoniului, neînţelegând gravitatea comportamentului său ilicit. 

Astfel, instanța este chemată a efectua un just echilibru între necesitatea clară de sancționare a inculpatului care a săvârșit o infracțiune relativ gravă și rolul preponderent de reeducare al sancțiunii penale.”, au motivat magistrații. 

Menționăm că decizia pronunțată de Judecătoria Dej nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Comentarii Facebook