Duminica 8 Septembrie

În numai două zile, magistrații clujeni i-au aprobat afaceristului Sile Pușcaș despăgubiri de peste 2 milioane de lei


Societatea Drusal SRL, patronată de afaceristul Sile Pușcaș, își ia revanșa, după ce Primăria Baia Mare a refuzat să achite firmei facturi în valoare de 16 milioane de lei.

Magistrații de la Tribunalul Cluj au admis, în ultimele zile,  mai multe cereri de chemare în judecată formulate de societatea afaceristului Sile Pușcaș, Drusal SRL, împotriva Primăriei Baia Mare. 

Astfel, numai în ultimele două zile, respectiv în intervalul 9-10 iulie, instanța a stabilit că Primăria Baia Mare trebuie să achite daune moratorii către firma lui Sile Pușcaș în cuantum de peste lei 2 milioane de lei. Hotărârile pronunțate de magistrați în intervalul amintit nu sunt definitive și pot fi atacate în termen de 10 zile. 

Cum a început colaborarea dintre Drusal SRL și instituția publică

Firma Drusal SRl și Primăria Baia Mare au încheiat, la data de 13 mai 2019, un contract ce avea ca obiect delegarea gestiunii serviciului de salubrizare. Astfel, societatea lui Sile Pușcaș era răspunzătoare de colectarea şi transportul deşeurilor reciclabile, a fracţiei umede, a deşeurilor periculoase din deşeuri menajere şi a deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi operatori economici.

Conform art. 4.5. din Contractul nr. 116/13.05.2019, „Facturile vor fi plătite în cel mult 45 zile de la data transmiterii de către Delegat la unitatea administrativ-teritorială în cazul neplăţii tarifului facturat de către Delegatar, acesta din urmă va plăti penalităţi de întârziere de 0,1% din suma datorată, pe zi de întârziere”.

Colaborarea dintre societatea patronată de Pușcaș și Primăria Baia Mare a luat sfârșit la data de 1 decembrie 2021. Cu toate acestea, cele două entități au fost nevoie să păstreze „legătura”, cel puțin în instanță. Drusal SRL a inițiat o serie de procese împotriva Primăriei Baia Mare, în încercarea de a-și recupera suma de 16 milioane de lei, reprezentând creanțe cauzate de neplata facturilor pentru serviciul de salubritate. Mai mult, firma controlată de afaceristul Sile Pușcaș a solicitat instanței să emită ordonanţa  de plată şi să oblige Primăria Baia Mare la plata unor daune moratorii în cuantumul convențional convenit de 0,1 %/zi de întârziere. 

Comentarii Facebook