Închisoare pentru șoferii fără permis, chiar dacă nu au provocat accidente! Ce schimbări aduce noul proiect de lege


Pedepse mai aspre pentru șoferii care încalcă regulile de circulație! Un proiect de lege aflat deja în dezbatere la Senat propune, printre altele, pedepse cu închisoarea pentru cei care conduc fără permis.

De exemplu, iniţiativa legislativă propune ca o persoană care se urcă la volan fără carnet să primească o pedeapsă cuprinsă între 3 şi 7 ani de închisoare, iar pedepsa ar putea să se mărească de la 5 până la 10 ani de închisoare dacă se produce un accident rutier grav, soldat cu decesul unei persoane.

Şi şoferii care îşi lasă autoturismele pe mâna celor care nu au un permis de conducere valabil riscă aceleaşi pedepse cu închisoarea şi acelaşi proiect de lege susţine că pedepsele ar putea fi date direct cu executare pentru a se înlătura pedepsele date cu suspendare.

Propunerea vine în contextul numărului ridicat de accidente rutiere care au loc zilnic pe șoselele din România. Inițiativa a fost declanșată de un accident grav petrecut recent în Capitală, unde un tânăr de 17 ani, care a luat mașina prietenului său, a lovit doi copii. În urma incidentului, un băiețel de 9 ani și-a pierdut viața, iar sora lui a suferit răni grave, notează Observator. 

Comentarii Facebook