Inconștiență extremă à la Cluj! Un șofer beat criță a accidentat o femeie care circula regulamentar și a fugit de la locul faptei


Un bărbat din Cluj a fost condamnat la un an și 8 luni de închisoare cu suspendare, după ce s-a urcat beat criță la volan, a acroșat un autoturism și a fugit de la locul accidentului. 

Bărbatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au stabilit, de asemenea, că trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 2 februarie 2023, în jurul orei 16:25, clujeanul s-a urcat beat la volan, iar într-o intersecție a acroșat un autoturism condus regulamentar de o șoferiță. 

Din fericire, au rezultat numai pagube materiale, dar bărbatul nici măcar nu a oprit pentru a încheia o constatare amiabilă cu femeia, ci și-a continuat deplasarea până într-o parcare din zonă. 

Femeia a identificat mașina la scurt timp și a apelat numărul de telefon afișat în parbrizul autoturismului, luând legătura cu autorul accidentului, căruia i-a solicitat să vină să soluționeze amiabil incidentul rutier.

Când s-au întâlnit și au discutat despre problemă, șoferița a constatat că acesta nu este coerent și că emană halenă alcoolică, astfel că a apelat SNUAU 112.

Echipajul de poliție ajuns la fața locului i-a testat, la ora 18:21, cu aparatul etilotest pe inculpat și pe șoferița accidentată, rezultatul fiind negativ în cazul femeii și cu valoarea de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat în ceea ce îl privește pe șoferul turmentat.

Acesta a fost condus la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor Cluj-Napoca fiindu-i prelevate 2 probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut, la data de 02.02.2023, ora 19:01 o alcoolemie de 2,83 g /alcool pur în sânge, iar la ora 20:01 o alcoolemie de 2,67 g/ alcool pur în sânge. 

Comentarii Facebook