Duminica 8 Septembrie

Inconștiență la volan! Clujean de 70 de ani, condamnat cu suspendare după ce s-a urcat beat la volan. Se grăbea să ia pe cineva de la gară!


Un clujean în vârstă de 70 de ani a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de magistrații de la Judecătoria Huedin și nu este definitivă. 

Faptele s-au petrecut la data de 1 iunie 2023, când bărbatul a fost prins beat la volanul autoturismului săi, marca BMW.  Acesta circula pe drumul DJ103H, pe raza comunei Bologa, când a fost surprins și testat de polițiștii clujeni. Acesta avea o alcoolemie de  0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatului i s-au recoltat probe biologice, la Spitalul Orășenesc Huedin, rezultând o alcoolemie de 0.95 g‰ alcool în sânge la prima probă prelevată la ora 16:50 și 0.68 g‰ alcool în sânge la a doua probă, prelevată la ora 17:50, în data de 1 iunie 2023.

Bărbatul a declarat, în fața magistraților, că se deplasa pentru a lua pe cineva de la gară. Astfel, dacă nu era depistat de polițiști, putea să pună în pericol și viața altei persoane. 

În privința circumstanțelor reale ale comiterii faptei, instanța reține că inculpatul a condus vehicul sub influența alcoolului, pe un drum public circulat inclusiv pe timp de noapte. De asemenea, instanța reține că valoarea alcoolemiei inculpatului (de 0.95 g‰ alcool în sânge la prima probă, recoltată la data de 01.06.2023, ora 16.50 și 0.68 g‰ alcool în sânge la a doua probă, recoltată la data de 01.06.2023 ora 17.50) indică faptul că la data testării alcoolemia se afla în scădere și depăşeşte valoarea infracțională, fiind o alcoolemie considerată ca medie spre ridicată, ceea ce denotă un pericol real de producere a unui accident.”, a motivat instanța.  

Comentarii Facebook