Inconștiență la volan! Un clujean fără permis își plimba copiii și nevasta cu mașina. A încercat să-i păcălească pe polițiști cu un permis fals din SUA


Un clujean a fost condamnat la un an și șapte luni de închisoare cu executare, după ce și-a plimbat soția și copiii cu mașina, chiar dacă nu avea permis de conducere. 

Hotărârea a fost pronunțată marți, 3 septembrie, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă. 

Magistrații au reținut că, la data de 17 martie 2020, în jurul orei 15:30, bărbatul a fost oprit în trafic de polițiștii ce desfășurau activități de control pe raza oraşului Huedin.  

Clujeanul se afla la volanul unui BMW, iar scaunul din dreapta era ocupat de fiul lui. 

În cadrul controlului, bărbatul le-a prezentat o copie xerox după un așa-zis permis de conducere eliberat pe numele său de autoritățile statului New Jersey (SUA), declarând că nu are originalul asupra sa. 

El a inventat o adevărat poveste, spunând că a solicitat preschimbarea cu un permis de conducere irlandez, țară în care locuiește de mult timp. 

După ce a fost condus la sediul Poliției oraşului Huedin, bărbatul a fost verificat în bazele de date specifice ale Poliției Române și s-a constatat că nu deține vreun permis de conducere valabil eliberat de autoritățile române sau de autoritățile altui stat.

De asemenea, autoritățile din SUA au transmis că pe numele clujeanului nu a fost eliberat niciun permis de conducere în Statele Unite ale Americii.

Bărbatul nu s-a învățat minte și după numai câteva luni, la data de 23 octombrie 2020, polițiștii rutieri care își desfășurau activitatea pe raza localității Poieni, l-au observat pe clujean în timp ce se deplasa cu o mașină marca Audi spre Huedin. 

Polițiștii au constatat că persoana aflată la volanul autovehiculului purta mască de protecție și șapcă cu cozoroc în momentul în care a trecut pe lângă ei. Pentru că știau că autoturismul aparține unui bărbat care nu are permis de conducere și este cercetat în mai multe dosare penale, polițiștii au plecat în urmărirea mașinii. 

După ce l-au urmărit câțiva kilometri, oamenii legii i-au pierdut urma, însă i-au alertat pe polițiștii din comuna Săcuieu care au reușit să-l oprească în trafic pe bărbat.

Organele de poliție l-au identificat la volanul autoturismului pe bărbat, iar pe bancheta din spate le-au identificat pe fiica și soția acestuia. 

Tot atunci, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. 

Comentarii Facebook