Individ condamnat pentru trafic de minori și proxenetism, prins la volan fără permis de conducere, pe B-dul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca


Un bărbat condamnat la închisoare în urmă cu 11 ani pentru trafic de minori și proxenetism va ajunge din nou în spatele gratiilor, după ce s-a urcat la volan, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere. 

Clujeanul a fost condamnat la un an, 8 luni și 20 de zile de închisoare în regim privativ de libertate, după ce a fost prins conducând fără permis pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca. 

Sentința a fost pronunțată luni, 14 octombrie, de magistrații de la Tribunalul Cluj și poate fi atacată cu apel. 

Potrivit rechizitoriului, un echipaj de poliție l-a surprinși în trafic pe bărbat la data de 17 martie 2021, în jurul orei 12:30, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. În urma verificărilor făcute de polițiști, s-a constatat că în mașină mai erau încă doi pasageri, iar șoferul nu figurează ca posesor de permis de conducere.

Magistrații au reținut că bărbatul este recidivist, după ce în anul 2013 a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și proxenetism.

În speţă, fapta săvârşită de inculpat a avut un grad de pericol social concret ridicat având în vedere că mai avea doi pasageri în mașină la momentul depistării sale în trafic. 

Instanța mai reţine, în primul rând, că există o relaţie directă între natura infracţiunii săvârşite, reflectată în valoarea socială ocrotită prin norma de incriminare – siguranţa participanţilor la circulaţia pe drumurile publice – conducători auto sau pietoni, şi obligaţia ce urmează a fi impusă.

În al doilea rând, legiuitorul consideră grave faptele de conducere fără a poseda permis de conducere motiv pentru care valoarea socială este protejată de legea peală”, au motivat magistrații clujeni.

Comentarii Facebook