Vineri 27 Septembrie

Jaf ca în filme, pus la cale de doi minori din Cluj-Napoca! Au furat 23.000 de euro din casa unui bărbat


Doi minori au fost autorii unor jafuri ca în filme. Adolescenții aveau 15 și 17 ani la data comiterii faptelor și n-au avut nicio reținere când s-au gândit să fure 23.000 de euro din casa unui bărbat din Cluj-Napoca. 

Jafurile au avut loc în anul 2022, însă magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus începerea judecății în dosar abia joi, 26 septembrie. 

Alături de cei doi minori acuzați de furt calificat, au fost trimiși în judecată alți doi bărbați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la furt calificat și tăinuire. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 29 aprilie 2022, unul dintre minori, instigat de celălalt adolescent care i-a transmis o înregistrare video cu indicații de orientare și locația sumei de bani, a intrat în casa unui clujean folosind  cheie adevărată și a sustras suma de aproximativ 8000 euro dintr-o cutie aflată în subsolul imobilului.

După câteva săptămâni, la data de 18 mai 2022, prin intermediul unui apel video, adolescentul i-a oferit indicații de orientare unui bărbat privind modalitatea de pătrundere în locuința persoanei vătămate și despre locația unde se află banii. 

Bărbatul a pătruns prin folosirea fără drept a unei chei adevărate în locuință și a furat suma de 15.000 euro dintr-o cutie metalică aflată la subsolul imobilului.

Celălalt adult implicat în dosar este acuzat că a schimbat mai multe sume de bani din euro în lei la o casă de schimb valutar din Cluj-Napoca, chiar dacă știa că banii sunt furați. 

Comentarii Facebook