Jaf ca-n filme cu final „a la Cluj”! Un zugrav a furat peste 60 g de aur din casa pe care o renova, le-a amanetat și a jucat banii la păcănele


O clujeancă a rămas fără mai multe bijuterii din aur, în cantitate totală de aproximativ 60 g aur, după ce au fost furate de zugravul pe care l-a angajat să-i renoveze apartamentul. Bărbatul a recunoscut că a furat din casa femeii o cute cu mai multe inele și coliere din aur, pe care le-a băgat la amanet. Ulterior, zugravul nu a mai avut cum să recupereze bijuteriile pentru că a pierdut toți banii la păcănele. 

Faptele s-au petrecut în vara anului 2019, iar bărbatul a fost condamnat recent pentru faptele sale, la pedeapsa de un an și șase luni de închisoare cu suspendare, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. 

Cum s-a petrecut totul

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a lucrat în calitate de zugrav în casa clujencei, în perioada 2-4 iulie 2019. Bărbatul a primit acces din partea proprietarilor să intre în sufrageria unde se aflau bijuteriile. Astfel, fără să se gândească că ar putea să stea ani de zile în spatele gratiilor în urma acestui gest, a furat cutia cu bijuterii. 

În următoarea zi, zugravul a mers la o casă de amanet unde a lăsat o parte din bijuteriile furate, respectiv două inele, două perechi de cercei şi un lănţişor, toate din aur. În urma acestei tranzacții, bărbatul a primit suma de 1928 de lei. 

Restul bijuteriilor sustrase din casa femeii au fost vândute unui magazin de specialitate din spatele magazinului Central din Cluj-Napoca, contra sumei de 2300 lei. 

Clujeanca a constatat că bijuteriile lipsesc şi a anunţat organele de poliţie, pe care le-a informat că autorul jafului ar putea fi chiar zugravul pe care l-a angajat.

Fiind pus în fața faptului împlinit, zugravul a recunoscut că el este cel care a furat bijuteriile şi le-a amanetat sau vândut. Cât despre banii încasați, acesta a relatat că i-a cheltuit în totalitate la sălile de jocuri de noroc din municipiu. 

Bărbatul a încercat să-și repare greșeala

Încercând să-și repare greșeala, în cursul aceleiaşi zile, zugravul a recuperat bijuteriile de la casa de amanet. Însă, o parte din bijuteriile lăsate în magazinul de specialitate nu a putut fi recuperată. Bijutierul a confirmat că a cumpărat de la zugrav cantitatea de 25,5 grame aur, dar a putut să restituie numai un inel şi un medalion, pe motiv că restul bijuteriilor le-a dat la topit. 

Conform clujencei, nu au fost recuperate două lănţişoare de aur şi un inel placat cu aur. Astfel, a solicitat instanței să-l oblige pe bărbat la plata unor daune morale în valoare de 5000 lei, pentru faptul că bijuteriile nerecuperate aveau o valoare sentimentală, fiind bijuterii moștenite din familie. De asemenea, a solicitat despăgubiri materiale în valoare de 3928 de lei. 

Cu toate acestea, instanța a admis numai obligarea bărbatului la plata despăgubirilor materiale. 

Comentarii Facebook