Jaf ca-n filmele americane! Seiful unui magazin Profi din Cluj, golit în câteva minute de un individ agil, chiar sub nasul angajaților


Un jaf demn de scenariul unui film produs la Hollywood a avut loc într-un magazin Profi situat pe strada Trandafirilor din municipiul Gherla. Fără prea mult efort, un bărbat a reușit să fure dintr-un seif aflat chiar sub nasul angajaților peste 19.000 de lei. 

Incidentul a avut loc la data de 8 decembrie 2023, însă autorul jafului și-a aflat pedeapsa abia la începutul acestei săptămâni. Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au dispus luni, 14 octombrie, condamnarea bărbatului la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, la care se adaugă un rest de pedeapsă de 700 zile rămas de executat dintr-o condamnare mai veche. 

Hoțul nu s-a obosit prea tare când a luat banii

Potrivit anchetatorilor, la data de 8 decembrie 2023, în jurul orelor 18:35, bărbatul a intrat în magazinul Profi de pe strada Trandafirilor din Gherla și, profitând de neatenția angajaților, a intrat într-un birou poziționat în zona din spate a supermarketului. Bărbatul s-a comportat de parcă a știut exact cum să dea lovitura,  pentru că dintr-un seif aflat deschis, a sustras suma de 19.620 lei, după care a părăsit clădirea.

Conform imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere din magazin, bărbatul a intrat în zona destinată biroului administrativ, apoi „s-a deplasat spre seif și, folosind mâna stângă, l-a deschis, iar din interiorul acestuia a sustras mai multe bancnote, după care a părăsit încăperea”. 

Inițial, bărbatul nu a recunoscut săvârșirea faptei. El a declarat că într-adevăr a intrat în biroul din spatele magazinului deoarece credea că acolo se află o altă zonă destinată băuturilor alcoolice, dar a negat că ar fi sustras vreo sumă de bani.

Magistrații au reținut că bărbatul a mai fost condamnat la pedeapsa de 6 ani 11 luni 10 zile închisoare şi a fost liberat condiţionat la data de 18 octombrie 2022, rămânând de executat un rest de pedeapsă de 700 zile închisoare. 

Rezultă că inculpatul a săvârşit infracţiunea pentru care a fost trimis în judecată în prezentul dosar, pe durata termenului de supraveghere, astfel că, în temeiul articolului 104 alineatul (2) din Codul penal instanţa va revoca liberarea condiţionată iar în temeiul articolului 43 alineatul (2) din Codul penal va adăuga pedeapsa rezultantă stabilită prin prezenta sentinţă la restul rămas neexecutat de 700 zile închisoare; în final 5 ani 700 zile închisoare”, au motivat magistrații clujeni.

Comentarii Facebook