La Cluj se fură „de poftă”! Doi adolescenți s-au lăsat pradă tentației și au sustras energizante, ciocolată și chipsuri dintr-un magazin


Doi minori din Câmpia Turzii au scăpat basma curată, după ce au furat „de poftă” energizante, suc, ciocolată și chipsuri. Magistrații de la Judecătoria Turda au stabilit că prejudiciul cauzat de cei doi este mai mic de 30 de lei, iar continuarea cercetărilor ar duce la cheltuieli mult mai mari.

Astfel, la data de 18 octombrie, a fost dispusă soluţia de renunţare la urmărirea penală în cauza privind săvârşirea infracţiunii de furt în cazul celor doi adolescenți. 

Conform anchetatorilor, la data de 15 martie 2023, în jurul orei 19:56, un agent de securitate al unui magazin din Câmpia Turzii a anunțat poliția în legătură cu faptul că doi minori au furat mai multe produse de pe rafturi, cauzând un prejudiciu total de 28,66 lei. 

În baza sesizării, un echipaj de poliție s-a deplasat la fata locului, iar minorii au recunoscut că bunurile găsite asupra lor au fost furate din magazin. Adolescenții au relatat că au recurs la asemenea fapte pentru că li s-a făcut pofta și nu au avut bani suficienți asupra lor pentru a le cumpăra.

Agentul de pază a precizat că i-a observat pe cei doi tineri cum au luat de pe rafturi mai multe produse și le-au introdus în interiorul hainelor, iar apoi au trecut pe la casele de marcat fără a le plăti.

Agentul de pază i-a oprit pe cei doi minori la ieșirea din magazin, iar în urma controlului a constatat că aceștia aveau mai multe produse din magazin în interiorul îmbrăcămintei lor și anume: asupra băiatului s-a găsit o băutură Burn, un suc și o ciocolată, toate în valoare de 10,39 lei, iar asupra fetei s-a găsit o punga de chipsuri, un baton Snickers și o ciocolata, în valoare totala de 18,27 lei.

Fapta în materialitatea sa, deşi întrunește condiţiile constitutive ale  infracţiunii de furt, prev. de art. 228 alin.1 din Codul Penal, trebuie avut în vedere conținutul faptei, locul săvârșirii acesteia, modalitatea de comitere a faptei, cu urmările produse – prejudiciul foarte mic (sub 30 de lei în total), recuperat în totalitate, iar raportat la perioada scursă de la data săvârșirii faptei și până în prezent se constată că o eventuala continuare a urmăririi penale în cauză ar conduce la cheltuieli disproporționate prin raportare la cele expuse anterior”, au reținut magistrații.


Comentarii Facebook