Marti 17 Septembrie

Lăcomia a făcut mai mulți taximetriști din Cluj să cadă în plasa unui țepar! Și-au schimbat banii primiți de la clienți în bancnote euro contrafăcute


Mai mulți taximetriști din Cluj-Napoca au fost înșelați de un bărbat care susținea că vrea să schimbe bancnote euro în lei și le oferea bani falși. Țeparul avea grijă să le dea un „comision” destul de mare șoferilor care se decideau să-l ajute.

Astfel, ținând cont că un euro era 4,97 lei în perioada în care au au fost înșelate, persoanele vătămate credeau că rămân pe plus cu cel puțin 50 de lei. 

Bărbatul care a pus la cale înșelăciunea s-a dovedit a fi un recidivist condamnat în trecut la 25 de ani de închisoare. Pentru că i-a indus în eroare pe taximetrist și a pus în circulație de monede falsificate, în formă continuată, bărbatul a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca la 4 ani de închisoare cu executare. 

Judecătorii au reținut că, la data de 11 ianuarie 2024, în jurul orei 22:50, bărbatul s-a deplasat în stația de taxi din apropierea mall-ului Vivo! din Florești și a intrat în vorbă cu un taximetrist. Țeparul a reușit să-l inducă în eroare pe șoferul de taxi, după ce i-a spus că vrea să schimbe 50 de euro în echivalentul acestei sume în lei.

Persoana vătămată a fost de acord cu plata pentru cei 50 de euro a sumei de 200 de lei. Prin urmare cei doi au bătut palma. Ce nu știa taximetristul este că a primit o bancnotă contrafăcută. 

După câteva săptămâni, bărbatul a făcut o nouă victimă.  La data de 27 ianuarie 2024, în jurul orei 21:00, acesta a intrat în vorbă cu o persoană care se afla în apropierea unui bancomat.

Țeparul i-a cerut persoanei vătămate să-i schimbe 150 de euro în echivalentul acestei sume în lei. Bărbatul a încasat 700 de lei, iar victima s-a trezit că a primit 3 bancnote de 50 de euro contrafăcute.

În ziua următoare, în jurul orei 01:30, bărbatul s-a deplasat în zona stației de taxi de pe strada Piezișă din Cluj-Napoca, loc în care a indus în eroare o nouă persoană.

De această dată a rugat un taximetrist să-i schimbe 50 de euro în lei. Și de această dată el s-a ales cu 200 de lei, iar persoana vătămată cu o bancnotă falsă. 

Persoanele vătămate și-au dat seama că au fost înșelați abia în momentul în care s-au dus la casele de schimb valutar ca să schimbe banii și li s-a comunicat că bancnotele sunt contrafăcute. 

Bărbatul este recidivist, iar judecătorii au reținut că acesta a fost condamnat anterior pentru fapte de furt şi tâlhărie calificată conform fișei de cazier judiciar, la pedeapsa de 25 de ani de închisoare şi apoi la pedeapsa de 10 ani închisoare, care au fost ulterior reduse ca urmare a aplicării legii penale mai favorabile. 

Comentarii Facebook