Vineri 11 Octombrie

Militar din Cluj-Napoca prins beat la volan, după ce a răsturnat mașina din fața lui. Bărbatul se întorcea de la o petrecere


*Fotografie cu caracter ilustrativ! 

Un militar de la UM 02216 Cluj-Napoca este autorul unui accident rutier soldat cu rănirea unui alt șofer. Sublocotenentul clujean s-a urcat beat la volan, nu a păstrat distanța de siguranță față de autoturismul din fața sa și s-a izbit de acesta. În acel moment, mașina din fața sa a fost proiectată într-o poartă și s-a răsturnat, iar conducătorul acesteia a suferit leziuni corporale, fiind transportat la UPU Cluj-Napoca. 

Situația a ieșit la iveală după ce judecătorii de la Tribunalul Militar Cluj-Napoca au dispus joi, 10 octombrie, condamnarea la un an și 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Magistrații au reținut că accidentul a avut loc la data de 12 august 2023, în jurul orei 07:20. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că militarul avea o concentrație de 0,40 mg/1 alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din buletinul de analiză toxicologică emis de IML Cluj-Napoca rezultă faptul că, la prima mostră biologică, recoltată la ora 09.08, sublocotenentul avea o alcoolemie de 0,98 g%o, iar la cea de a doua, recoltată la ora 10.08, avea 0,71 g%o.

Fiind audiat de instanță, bărbatul a recunoscut că s-a urcat beat la volan, spunând că se întorcea de la o petrecere onomastică a unui coleg de academie, unde a consumat câteva beri.

Comentarii Facebook