Miercuri 18 Septembrie

Militar ISU, prins beat la volan pe drumurile din Cluj. A fost condamnat cu suspendare și pus la muncă în folosul comunității


Un sergent major din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost condamnat de judecătorii clujeni la un an şi 6 luni de închisoare pentru că a condus sub influența băuturilor alcoolice, pe un drum din Cluj. 

De asemenea, judecătorii de la Tribunalul Militar Cluj l-au obligat pe acesta să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Deși a fost prins în Cluj, acesta nu este angajat al ISU Cluj, potrivit precizărilor făcute de ISU Cluj:

„Instituția noastră a efectuat verificări și nu a identificat vreun cadru militar al ISU Cluj care să fi săvârșit faptele prezentate”, au declarat reprezentanții ISU Cluj

Potrivit rechizitoriului, la data de 29 octombrie 2023, în jurul orelor 02:26, militarul conducea o autoutilitară pe drumurile publice din comuna clujeană Viișoara, chiar dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice. 

În zonă era un echipaj de poliție care avea oprite mai multe autovehicule pentru control. Însă, în momentul în care a observat prezența polițiștilor, militarul a dat bir cu fugiții.  

Polițiștii au observat, la rândul lor, că un șofer a oprit brusc la vederea echipajului, iar apoi a făcut o manevră de întoarcere. 

Agenții de poliție au pornit în urmărirea mașinii, iar după aproximativ 300 de metri militarul a decis să oprească. 

Oamenii legii au constatat, de asemenea, că în autoturismul urmărit se aflau două persoane, iar șoferul încerca să schimbe locul cu pasagerul din dreapta, dar fără să reușească. 

Sergentul major a fost testat pentru consumul de alcool, aparatul etilometru indicând la testul o concentrație de 0,83mg/l alcool pur în aerul expirat.

Prin urmare, militarul a fost condus de către echipajul rutier la Spitalul Municipal Câmpia Turzii, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, alcoolemia militarului corespunzătoare probelor de sânge a fost de 1,75 g/1 respectiv 1,45 g/1 alcool pur în sânge.

Comentarii Facebook