Minoră din Cluj, tâlhărită în Piața Cipariu! Agresorul a lovit-o și i-a furat telefonul pentru că voia să se răzbune pe iubitul copilei


Un tânăr din Cluj-Napoca a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce a atacat o adolescentă pe stradă și i-a furat telefonul mobil. De asemenea, el este obligat să presteze un număr de 80 de zile de muncă în folosul comunității. Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă.

Potrivit anchetatorilor, fapta a avut loc la data de 14 mai 2018, în jurul orei 05:30. Tânărul și-a urmărit victima câteva sute de metri, din Piața Mihai Viteazul până în Piața Cipariu, unde a prins-o cu mâna de nas și de gură, iar prin folosirea de acte de violenţă fizică asupra acesteia, i-a sustras telefonul mobil, cauzând în acest mod un prejudiciu de 500 lei.

Minora tâlhărită a relatat că a fost urmărită de două persoane din Piaţa Mihai Viteazul până la Piaţa Cipariu, unde agresorul a îmbrâncit-o, apoi a imobilizat-o, prinzând-o din spate cu o mână de gură şi de nas şi i-a luat telefonul mobil. 

Conform raportului de constatare medico-legală, victima prezenta o leziune traumatică ce s-a putut produce prin cădere de la acelaşi nivel pe un plan.

Imediat după incident, tânărul s-a dus la un amanet ca să valorifice telefonul. El ar fi atacat-o pe tânără pentru că ar fi avut de recuperat o datorie mai veche de la iubitul ei. 

Judecătorii clujeni au stabilit că fapta a fost „comisă dimineaţa foarte devreme, asupra unei victime mai vulnerabilă decât inculpatul, minoră de sex feminin, pe care inculpatul o cunoştea şi a urmărit-o cu gând şi scop infracţional, încercând să-şi facă dreptate într-un mod ilicit pentru recuperarea de la victimă a unei datorii pe care inculpatul susţinea că o are iubitul victimei faţă de inculpat, prin exercitarea unui act de violenţă brusc, neaşteptat împotriva acesteia, act care a speriat victima, faptul că inculpatul a ignorat riscul de a fi oricând surprins de către alţi trecători în timpul comiterii faptei, zona comiterii infracţiunii fiind frecvent circulată, împrejurarea că inculpatul nu a reparat nici măcar în parte paguba produsă persoanei vătămate deşi au trecut deja câţiva ani de la data faptei, rapiditatea cu care inculpatul a valorificat telefonul luat pe nedrept din posesia persoanei vătămate, aspecte ce denotă un mare curaj infracţional şi desconsiderarea valorilor sociale încălcate, precum şi antecedenţa infracţională a inculpatului care a fost sancţionat penal pentru mai multe infracţiuni în timpul minorităţii”.

Comentarii Facebook