Nereguli grave la o carmangerie din Cluj-Napoca! Poliția locală a dat amenzi și a dispus închiderea magazinului, dar afacerea merge înainte


Un magazin Mariflor din Cluj-Napoca funcționează fără  acord de funcționare cu aprobare de orar eliberat de municipalitate.

În urma unui control din 2 noiembrie 2023, Poliția locală a dispus suspendarea activității punctului de lucru verificat până la data autorizării, iar firma care administrează magazinul a fost amendată cu 400 de lei. 

Contravenția constatată la sfârșitul anului trecut nu a schimbat prea multe, pentru că magazinul Mariflor funcționează în continuare. Operatorul economic a apelat la o portiță legală prin care să-și desfășoare activitatea fără probleme, în ciuda neregulilor constatate. 

Societatea a contestat procesul verbal de constatare a contravenției în instanță pentru a câștiga puțin timp. 

Petenta MARIFLOR PRODCOM S.R.L a fost sancționată pentru încălcarea prevederilor art.73 pct.1 lit.a) coroborat cu art.74 din O.G nr.99/2000 întrucât, la data și ora efectuării controlului s-a constatat faptul că, în spațiul de la adresa mai sus indicată, funcționa magazinul de comercializare a produselor alimentare, a cărnii și a preparatelor din carne, aparținând de S.C. MARIFLOR PRODCOM S.R.L., cu codurile caen 4711, 4722, 4725, 4729, care nu deținea acord de funcționare și aprobare de orar eliberat de către Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Petentei i-a fost aplicată sancțiunea principală a amenzii în cuantum de 400 lei, iar ca sancțiune complementară s-a dispus suspendarea activității punctului de lucru verificat până la data autorizării”, au reținut magistrații.

Astfel, abia la sfârșitul săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Gherla au respins ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de firma din spatele carmangeriilor Mariflor. Instanța a reținut că, până la pronunțarea sentinței, firma nu a reușit să obțină avizele necesare. 

Cu privire la temeinicia procesului-verbal, instanța constată că prin plângerea formulată persoana sancționată a contestat pur formal temeinicia sancționării sale. Mai mult persoana sancționată a precizat, în esență, că a făcut demersurile necesare în vederea obținerii autorizațiilor necesare, necontestând starea de fapt reținută în cadrul procesului-verbal și precizând că era în curs de obținere a avizelor, fiind depuse în probațiune și dovada demersurilor efectuate.

Astfel, instanța reține că, împrejurarea că petenta a efectuat demersurile legale pentru a obține autorizațiile prevăzute de lege nu îi conferă dreptul de a comercializa produse alimentare, carne și preparate din carne fără a deține acord de funcționare și aprobare de orar eliberat de către Primăria municipiului Cluj-Napoca”, au motivat magistrații de la Judecătoria Gherla. 

Menționăm că sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile. 

Comentarii Facebook