Nici lui nu i-a venit să creadă! Un șofer din Cluj a rămas șocat când a auzit cu ce viteză se deplasa în localitate: „Nu aveam cum să conduc așa”
Un șofer din Cluj a rămas cu gura căscată când a aflat cu ce viteză conducea prin localitatea Sâncraiu Almasului, județul Sălaj.
Clujeanul se deplasa spre localitatea Topa Mică, iar când a fost surprins de aparatul radar avea o viteză de 112 km/h, deși limita legală de viteză pe respectivul sector de drum era de 50 km/h.
Aventura sa la volan a fost taxată dur de polițiști: acesta s-a ales cu o amendă contravențională în cuantum de 1.485 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
Deși nu a avut mențiuni la întocmirea procesului verbal, bărbatul a solicitat anularea documentului în instanță și a susținut până în ultima clipă că nu avea cum să circule cu o asemenea viteză.
Șoferul a menționat în instanță că procesul-verbal conține „o stare de fapt neconformă cu realitatea deoarece nu avea viteza de 112 km/h reținută în procesul verbal, viteză cu care se deplasa fiind inferioară acestei valori.
Nu avea cum să conducă cu o asemenea viteză deoarece cu doar câțiva zeci de metri înainte de a fi oprit de către echipajul de poliție, a pus autoturismul în mișcare, distanța parcursă fiind prea scurtă pentru a avea viteza indicată de către agentul constatator”.
Cu toate acestea, la finalul săptămânii trecute, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins ca neîntemeiată plângerea contravențională formulată de clujean.
„Sub aspectul temeiniciei, instanţa constată că agentul constatator a fost la faţa locului la momentul constatării săvârşirii contravenţiei şi a constatat-o atât prin mijloace tehnice cât şi prin propriile simţuri.
Constatarea vitezei de deplasare a fost făcută cu aparatul radar verificat metrologic şi omologat, iar constatarea celorlalte aspecte, cum ar fi locul săvârşirii, a fost făcută cu propriile simţuri.
Constatările agentului constatator dau conţinut şi susţinere prezumţiei de legalitate şi temeinicie a procesului verbal, iar procesul-verbal de constatare a contravenţiei dă naştere unei prezumţii că fapta a fost săvârşită astfel cum a fost reţinută în procesul-verbal.
Procesul-verbal de contravenţie are forţă probantă prin el însuşi şi poate constitui o dovadă suficientă a vinovăţiei contestatorului, până la dovada contrară.”, au reținut magistrații clujeni.
3 Comentarii
Toti smecherii fac asa, contesta ca nu ii costa nimic si poate se gasesc ceva nereguli la aparat si atunci scapa. Asta a fost mai pampalu si nu a bagat nici o obiectie, da s-a intalnit probabil mai tarziu cu un "smecher" care i-a zis care e smecheria si d-aia a contestat. E plina tara de vitezomani care macar cand sunt prinsi ar trebui sa dea dovada… Citeste mai departe
Eu cred ca a fost un abuz, pentru ca politistii din salaj sunt maestri in asa ceva, stiu precis pentru ca sunt de acolo si am rude politisti si fosti politisti.
Iar la cluj, bietul sofer a dat de judecatorii aserviti sistemului, ca de aceea sunt premiati cu salarii si pensii speciale! La tribunalul Cluj, coruptia si aservirea politica sunt ca acasa!!!… Citeste mai departe
Ce masina avea prostalaul? Sa accelerezi de la 0 la 112 km/h in cateva secunde, iti trebuie masina serioasa.