Noi măsuri pentru combaterea șofatului agresiv! Șoferii pot rămâne fără permis în baza înregistrărilor de pe camerele de bord sau de supraveghere


Începând cu această toamnă, șoferii ar putea fi sancționați în baza înregistrărilor de pe camerele de bord sau de supraveghere. Prin urmare, Poliția Română va putea folosi camerele video amplasate de către primării sau CNAIR. 

Printre contravențiile la legislația rutieră care vor putea fi constatate și sancționate în acest fel se numără: depășirea limitei maxime admise de viteză; încălcarea interdicției sau restricției de a conduce un vehicul pe o bandă a sensului de deplasare; nerespectarea culorii roșii a semaforului; nerespectarea trecerii la nivel cu calea ferată; comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice; depășirea coloanelor de vehicule oprite la culoarea roșie a semaforului sau la trecerile la nivel la calea ferată. 

De asemenea, va fi creată o bază legală pentru folosirea imaginilor de pe camerele de bord, pentru a constata comportamentul agresiv în trafic al șoferilor. 

Prevederile vor fi trecute în noul Cod Rutier şi vor intra în vigoare, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Comentarii Facebook