O clujeancă a obținut un ordin de protecție împotriva unui cetățean britanic, după ce a fost atacată cu o pernă


Magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au admis, la data de 13 august, cererea unei clujence de a emite un ordin de protecție împotriva unui cetățean britanic. 

Femeia a arătat că, începând cu luna iulie 2024 și până în prezent, cetățeanul britanic a amenințat-o în repetate rânduri, i-a pus cuțitul la gât de două ori și a încercat să o asfixieze cu o pernă.  

La data de 8 august, bărbatul era sub influența băuturilor alcoolice, a devenit agresiv cu femeia și a amenințat-o că va lăsa gazul pornit și va da foc casei.

Victima a relatat că aveau împreună un program de familie cu băiatul său, pe care trebuiau să îl ducă la Teatrul de Păpuși, însă bărbatul, s-a trezit după-amiază, pornit pe scandal, spunându-i că băiatul nu merită să meargă, deoarece a fost obraznic.

În aceeași perioadă, cetățeanul britanic i-a pus clujencei perna pe față, cu intenția de a o sufoca. Femeia a declarat că a reușit să scape cu viață pentru că a studiat acrobația în universitate și a reușit să-și răsucească gâtul într-o poziție în care gura putea să o țină semi-deschisă. Când agresorul și-a dat seama că ceva nu este în regulă și victima rezistă prea mult, acesta a învârtit perna, moment în care femeia l-ar fi împins cu picioarele.

Faptul că la data de 08.08.2024 pârâtul se afla în locuința reclamantei, sub influența băuturilor alcoolice rezultă inclusiv din Procesul-verbal din 08.08.2024, în care s-a consemnat că pârâtul se afla la adresa din mun. Cluj-Napoca (...), în stare avansată de ebrietate, iar în momentul în care s-a procedat la scoaterea acestuia din apartamentul reclamantei a fost necesară folosirea forței, încătușarea acestuia și conducerea la clinica de psihiatrie.

Instanța apreciază că toate aceste fapte sunt de natură a-i genera reclamantei o stare justificată de temere, motiv pentru care apreciază că pârâtul reprezintă un pericol real pentru integritatea fizică și psihică a reclamantei, iar pentru înlăturarea stării de pericol se impune restricționarea apropierii pârâtului de reclamantă.”, au motivat magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca. 

Astfel, clujeanca a obținut un ordin de protecție pentru o perioadă de 3 luni împotriva cetățeanului britanic. 

Comentarii Facebook