O clujeancă era să ajungă la închisoare, după ce a consumat băuturi alcoolice de la un necunoscut. Ar fi avut un șoc când a văzut ce substanțe ingerase


O clujeancă a fost condamnată la un an și trei luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prinsă sub influența a două tipuri de droguri la volan. 

Tânăra susține că nu știe cum au ajuns respectivele substanțe în organismul său, dar crede că vinovat ar fi un bărbat necunoscut care i-a oferit băuturi alcoolice, la un festival de muzică din Cluj-Napoca. 

Potrivit rechizitoriului, clujeanca a fost oprită în trafic de polițiști, la data de 4 august 2023, în timp ce se deplasa pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca. 

În urma testării cu aparatul Drager Drugtest a reieșit un rezultat „pozitiv pentru MET” motiv pentru care i-a fost reținut permisul de conducere.

Ulterior, tânăra a fost condusă la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor în vederea recoltării probelor biologice. 

Conform buletinului de analiză toxicologică, probele de sânge analizate au evidențiat un rezultat pozitiv pentru MDMA și MDA, iar proba de urină analizată a reliefat un rezultat pozitiv pentru amfetamină, metamfetamină, MDMA și MDA. 

Clujeanca a dat o declarație în fața organelor de urmărire penală susținând că, la data de 3 august 2023, în timp ce se afla la un festival de muzică a fost abordată de un bărbat care i-ar fi oferit băuturi alcoolice, cocktail-uri și shot-uri. Ea a relatat că a acceptat oferta din cauza prețurilor ridicate practicate în cadrul festivalului.

Ulterior, aceasta ar fi simțit o stare euforică pe care a pus-o pe seama consumului de alcool, iar după câteva ore a decis să plece acasă pentru că nu se simțea stăpână pe sine. 

După ce a dormit 8 ore, clujeanca susține că a luat masa și a condus autoturismul de la domiciliu până în cartierul Mărăști de unde a ridicat un tort. 

Aceasta a pus rezultatul pozitiv la substanțele interzise pe seama băuturilor consumate de la bărbatul neidentificat.

Cu toate acestea, magistrații au susținut că declarațiile clujencei nu se coroborează în totalitate cu rezultatul analizei toxicologice. 

Este cel puțin discutabil un eventual consum accidental și atât de recent precum cel declarat de inculpată, cu aproximativ 15 ore în urmă, al amfetaminei și metamfetaminei, substanțe care se regăsesc doar în mostra de urină prelevată de la inculpată și nu în mostra de sânge recoltată.

Astfel, rezultatul pozitiv în urină pentru amfetamină, metamfetamină, pe lângă MDMA și MDA – substanțe prezente și în proba de sânge prelevată inculpatei, sugerează existența unui consum anterior de substanțe psihoactive,  care într-adevăr nu pot modifica comportamentul, însă care pune sub semnul întrebării sinceritatea inculpatei în raport de cele declarate în cursul urmăririi penale și în fața instanței de judecată, aspecte de care instanța va ține cont la individualizarea pedepsei ce urmează a fi aplicată în cauză. 

Existența unui  consum anterior de alte substanțe psihoactive rezultă din coroborarea buletinului de analiză toxicologică și înscrisul depus în probațiune de către apărătorul inculpatei emis de Consiliul superior de medicină legală.”, au motivat magistrații. 


Comentarii Facebook