Vineri 18 Octombrie

O clujeancă fără permis de conducere și-a mințit prietena că a luat examenul auto ca să-i conducă BMW-ul


O clujeancă de 21 de ani a fost condamnată joi, 17 octombrie, de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Tânăra a condus o mașină pe străzile din municipiul Dej, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere. Când a fost oprită de polițiști a spus că a urmat cursurile unei școli de șoferi, dar nu a promovat examenul auto. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 1 iunie 2023, în jurul orelor 00:10, clujeanca a fost surprinsă la volanul unei mașini marca BMW de polițiștii din Dej. În momentul opririi în trafic, în autoturism se mai afla o tânără, pe locul din dreapta faţă, care era de fapt proprietara mașinii. 

În urma verificărilor făcute de oamenii legii, s-a constatat faptul că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În fața instanței, clujeanca a declarat că mașina aparține prietenei sale. Cele două mergeau la un banchet organizat la un restaurant din oraș. Tânăra știa că prietena ei vrea să consume băuturi alcoolice și s-a oferit să conducă ea autoturismul pe drumurile publice, în contextul în care proprietara mașinii nu știa că nu are permis de conducere.  

Ea susține că a condus autoturismul de pe strada Unirii până pe strada Libertății din Dej, iar ulterior până pe strada 1 Mai, unde a fost oprită în trafic de către organele de poliție. 

De asemenea, aceasta a precizat faptul că în cursul anului 2021 a urmat cursurile unei şcoli de șoferi, fără însă a promova examenul pentru obținerea permisului de conducere.

Comentarii Facebook