O clujeancă și-a riscat libertatea pentru iubitul ei cămătar care nu știa să scrie. Femeia ținea evidența banilor împrumutați într-un registru


O femeie din municipiul Turda riscă ani grei de închisoare, după ce și-a ajutat iubitul cămătar să țină evidența banilor împrumutați, pentru că acesta nu știa să scrie. Ea a fost trimisă în judecată, la începutul acestei săptămâni, de magistrații de la Judecătoria Turda, fiind acuzată de săvârșirea infracțiunii de complicitate la camătă. 

Iubitul femeii a fost condamnat definitiv, la data de 5 octombrie 2023,  de Curtea de Apel Cluj pentru săvârşirea infracţiunii de camătă.

Anchetatorii au reținut că, în perioada  februarie 2021 -  iulie 2022, femeia l-a ajutat pe iubitul său în activitatea de cămătărie ce presupunea acordarea de împrumuturi băneşti cu perceperea de dobânzi între 50% şi 100%.

Femeia ținea evidența persoanelor împrumutate, a sumelor împrumutate şi a sumelor restituite. De asemenea, avea grijă să noteze într-un registru improvizat sumele primite sau colectate de la persoanele împrumutate, a sumelor datorate de acestea concubinului ei în contul împrumuturilor acordate şi a dobânzilor percepute.

Din probele administrate a rezultat că femeia ținea evidenţa scrisă a sumelor împrumutate şi a celor datorate, deoarece concubinul ei nu era şcolarizat şi nu ştia să scrie. 

Potrivit cercetărilor, clujeanca se ocupa şi cu colectarea sumelor datorate de la  persoanele împrumutate atunci când iubitul ei nu era prezent. 


Comentarii Facebook