Obsesia pentru pălinca și BMW-ul lui l-a băgat la închisoare! Un clujean n-a putut sta departe de mașină, chiar dacă avea permisul anulat


Șoferul unui BMW își va petrece 3 ani, 2 luni şi 258 zile la închisoare pentru că nu a putut sta departe de mașina sa în perioada în care avea permisul de conducere anulat. Sentința a fost pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de judecătorii de la Curtea de Apel Cluj și este definitivă. 

Clujeanul este acuzat de săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (în modalitatea conducerii unui vehicul de către persoana al cărei permis de conducere a fost anulat) şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pentru cele două fapte, bărbatul a primit o pedeapsă de 3 ani şi 2 luni de închisoare, însă, pentru că este recidivist și a fost liberat condiționat la începutul acestui an, i-a fost adăugat un rest de 258 zile închisoare pe care nu l-a executat.

Potrivit anchetatorilor, la data de 9 mai 2024, în jurul orei 01:50, când a fost oprit de polițiști pentru un control de rutină, clujeanul se afla la volanul BMW-ului său, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 din Cluj-Napoca. 

Oamenii legii au constatat că bărbatul circula în localitate cu o viteză superioară limitei legale de viteză admise pe sectorul de drum respectiv. Mai exact, cu o viteză de 84 km/h pe un sector cu limita de 50 km/h.

Clujeanul nu era la prima faptă de acest fel

Ulterior, organele de poliție au constatat că șoferul BMW-ului figurează cu permisul de conducere anulat, ca urmare a unei sentințe pronunțate de judecătorii clujeni în anul 2023, prin care a fost condamnat la pedeapsa principală de 2 ani închisoare, pentru că s-a urcat la volan chiar dacă nu avea permis de conducere. Tot atunci, i-a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 3 ani, condamnare din a cărei executare a fost liberat condiționat la data de 14 februarie 2024, cu un rest rămas neexecutat de 258 zile închisoare.

Polițiștii care l-au oprit în trafic l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar potrivit buletinului de analiză toxicologică clujeanul a avut la data prelevării primei probe (ora 02:17) o alcoolemie de 2,01 g/l alcool pur în sânge, iar la data prelevării celei de-a doua probe (ora 03:17) o alcoolemie de 1,83 g/l alcool pur în sânge.

În fața instanței clujeanul a recunoscut în totalitate incidentul, arătând că la data 8 mai 2024, în intervalul 20:00-23:00, a băut aproximativ 300 ml de țuică de prune, după care, în jurul orei 01:00 și-a dat seama că a rămas fără țigări. El susține că s-a simțit apt să conducă și s-a urcat la volanul autoturismului marca BMW.

Comentarii Facebook