Miercuri 18 Septembrie

Pălinca era să-l bage la închisoare pe un șofer din Cluj! S-a urcat beat la volan și avea de gând să-și viziteze prietenii


Un bărbat din comuna Viișoara, județul Cluj, a fost condamnat la un an și trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, magistrații de la Judecătoria Turda l-au obligat pe acesta să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Clujeanul a fost prins de polițiști la data de 20 august 2023 în timp ce conducea sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice. În jurul orei 01:25, după ce a băut câteva pahare de pălincă, el a plecat de la locuința sa din Viișoara, cu intenția de a ajunge la un prieten din Câmpia Turzii. 

Pe drum, clujeanul a fost oprit de un echipaj de poliţie în faţa căruia a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice. Acesta a fost testat apoi cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Prin urmare, a fost condus la Spitalul municipal Câmpia Turzii unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Potrivit buletinului de analiză toxicologică, bărbatul a avut o alcoolemie de 1,48 g/l alcool pur în sânge (ora 01:45), respectiv, 1,36 g/l alcool pur în sânge (ora 02:45).

Alcoolemia sub a cărei influență se găsea inculpatul în timp ce conducea pe drumurile publice un autovehicul, deși suficientă pentru condamnarea acestuia, trebuie analizată într-un context mai larg, sens în care fapta inculpatului este cu atât mai gravă cu cât a condus autovehiculul în condițiile unor procese mentale și a unor reflexe fizice alterate.

 Instanța va avea în vedere că inculpatul a băut 5 sau 6 pahare mici de țuică apoi s-a urcat la volanul autoturismului în jurul orei 01:25, dorind să meargă la un prieten ce locuia în Câmpia Turzii.

În acest context instanța reține că inculpatul, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, a decis să se urce la volan și să conducă pe o distanță de aproximativ 10 km, aspecte care în opinia instanței denotă periculozitatea faptei și indiferența inculpatului față de siguranța sa și a celorlalți participanți la trafic.”, au motivat judecătorii. 

Comentarii Facebook