Patru copilași din Cluj, tâlhăriți de doi huligani! Agresorii i-au speriat și le-au furat banii de buzunar


Patru minori au fost tâlhăriți de doi huligani în Parcul municipal din Gherla. Agresorii nu împliniseră încă 18 ani la data faptei, dar au fost în stare să-i sperie și să-i amenințe pe copii pentru a face rost de câțiva lei. 

Cei patru copii se jucau în parc, iar la un moment dat au fost abordați de agresori. Aceștia le-au cerut să le dea bani, iar în cazul în care nu se vor conforma, i-au amenințat că îi vor lovi cu pumnul. De asemenea, le-au spus copiilor că îi vor prinde și cu altă ocazie în parc și îi vor agresa fizic, pentru că ei sunt șefii acolo.  

Speriați de cele auzite, minorii le-au dat celor doi toți banii pe care-i aveau la ei, respectiv sumele de 8 lei, 7 lei, 3 lei și 50 de bani și 3 lei.

După ce au luat suma totală de 21 lei și 50 bani, cei doi huligani au părăsit parcul.

Incidentul a avut loc la data de 26 iunie 2020, dar cazul a ieșit la suprafață abia când magistrații de la Judecătoria Gherla au stabilit ce pedepse merită cei doi. 

Astfel, vineri, 11 octombrie, instanța a aplicat în sarcina celor doi măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe durată de 2 ani 10 luni, respectiv măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie. 

Instanţa consideră că pentru îndreptarea inculpatului minor este necesară aplicarea unei sancţiuni cu privare de libertate, deoarece aplicarea unei sancţiuni fără privare de libertate, având în vedere atitudinea sa recalcitrantă şi lipsa de autoritate a mamei asupra sa, obiceiurile infracţionale dobândite de inculpat şi anturajul necorespunzător, ar determina un risc foarte mare de continuare a săvârşirii de infracţiuni de către inculpat.

Raportat la conduita inculpatului, cea mai potrivită măsură educativă ar fi fost cea a internării într-un centru de reeducare, unde inculpatul ar avea posibilitatea de a-şi continua studiile şi de a dobândi o calificare profesională, aptă să-i crească şansele găsirii unui loc de muncă adecvat după executarea sancţiunii şi astfel să permită o reintegrare socială mai bună dar aplicarea acestei sancţiuni nu mai este posibilă, având în vedere că inculpatul este major”, au stabilit magistrații.

Comentarii Facebook