Paznic de la VIVO Cluj, tâlhărit de un clujean care furase o geacă. A încercat să fugă, dar a fost imobilizat de trecători


Paznicul unui magazin din incinta mall-ului VIVO din Florești a fost tâlhărit de un clujean. Bărbatul furase o geacă în valoare de 226 de lei și încerca să-și asigure scăparea. Astfel, s-a năpustit asupra paznicului aplicându-i mai multe lovituri. 

Însă, dorința de a avea un articol vestimentar nou în garderoba sa, putea să-l coste libertatea. Clujeanul a fost condamnat joi, 1 august, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. 

De asemenea, în cazul prietenului său minor, care a intervenit în lupta cu paznicul, a fost dispusă măsura educativă a supravegherii, cu impunerea obligației de a urma un curs de pregătire şcolară sau de formare profesională.

Decizia magistraților de la Judecătoria Cluj-Napoca nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Cum s-a întâmplat totul

Potrivit rechizitoriului, la data de 23 decembrie 2023, cei doi tineri s-au deplasat împreună la 

centrul comercial VIVO  din comuna Florești. În timp ce se aflau într-un magazin de haine, unul dintre ei a luat o geacă de pe un umeraș, a intrat într-o cabină de probă, unde a detașat alarma și eticheta. Ulterior, s-a îmbrăcat geaca respectivă și deasupra a luat geaca sa, după care a părăsit magazinul fără să plătească produsul. 

În momentul în care paznicul a observat că geaca a fost furată, a pornit în căutarea celor doi. Inițial, paznicul credea că minorul este cel care a sustras geaca și a încercat să-l imobilizeze. Însă, tânărul a reacționat violent, împingându-l și îmbrâncindu-l pe paznic. La scurt timp, a intervenit și adevăratul autor al faptei, care l-a lovit pe paznic cu pumnul în zona cefei, după care cei doi au fost imobilizați de trecători. 

După comiterea faptei, în aceeaşi zi, clujeanul a achitat  226,96 de lei, contravaloarea bunului sustras.

Fiind audiaţi de anchetatori, cei doi au recunoscut și au regretat comiterea faptelor de care erau acuzați. 

Magistrații au stabilit că fapta nu a provocat urmări grave, iar prejudiciul a fost acoperit în aceeași zi. 

Astfel, activitatea infracţională a inculpatului prezintă o gravitate medie, prin raportare la bunul sustras şi conduita inculpatului, care a exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, în scopul de a-şi asigura scăparea cu bunul sustras. Totuşi, fapta nu a produs urmări foarte grave, întrucât prejudiciul a fost acoperit de inculpat în aceeaşi zi, iar acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, fiind aparent o persoană bine integrată în societate anterior comiterii faptei cercetate.”, a motivat instanța. 

Comentarii Facebook