Pensionar din Cluj-Napoca, prins beat la volan pe Autostrada Transilvania. S-a dat de gol în fața polițiștilor pentru că nu folosea semnalizarea


Un pensionar de 63 de ani, din Cluj-Napoca, a fost condamnat la un an şi 2 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. 

Decizia a fost pronunțată săptămâna trecută, de magistrații de la Judecătoria Huedin. 

Potrivit rechizitoriului, faptele s-au petrecut la data de 22 octombrie 2022, în jurul orei 22:30. Bărbatul se deplasa din direcția Cluj-Napoca spre Nădășelu, pe Autostrada Transilvania, când a fost oprit de un echipaj de poliție, pentru că n-a semnalizat când a schimbat direcția de deplasare. 

Pentru că mirosea a alcool, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la o unitate medicală unde i-a fost recoltată o mostră biologică de sânge, la ora 23:07, acesta refuzând recoltarea celei de a doua mostre.

Urmarea imediată este reprezentată de punerea în pericol a siguranţei traficului rutier, stare de pericol care se prezumă prin însăşi săvârşirea acţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către inculpatul care prezenta o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, infracţiunea fiind una de pericol abstract.

De asemenea, legătura de cauzalitate între fapta săvârşită şi urmarea socialmente periculoasă rezultă din însăşi săvârşirea faptei.

Referitor la persoana inculpatului, se constată că inculpatul are vârsta de 63 de ani, este divorțat, are studii medii şi este pensionar. Din fişa de cazier judiciar rezultă că nu are antecedente penale, fiind la prima confruntare cu legea penală.

De asemenea, instanţa va avea în vedere şi faptul că inculpatul a avut o conduită sinceră, recunoscând săvârșirea faptei reținută în sarcina sa de la bun început şi a uzat de procedura recunoaşterii învinuirii, iar în faţa instanţei a manifestat regret faţă de fapta comisă, asumându-şi întreaga responsabilitate.”, au motivat magistrații de la Judecătoria Huedin. 


Comentarii Facebook