Plutonier major, prins sub influența substanțelor psihoactive și fără permis de conducere la volan. Tribunalul Militar Cluj a dispus începerea judecății


Un plutonier major din cadrul UM 01037 Vatra Dornei a fost trimis în judecată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca, după ce a fost prins drogat și fără permis la volan. 

Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În actul de sesizare s-a reținut că, la data de 14 noiembrie 2023, în jurul orei 15:15, militarul a condus un autoturism pe drumul public naţional DN 17, din județul Bistrița-Năsăud, sub influenţa substanţelor psihoactive, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Anchetatorii au stabilit că militarul a fost oprit de polițiștii din Bistrița-Năsăud, i s-a făcut un test cu aparatul Drugtes, iar rezultatul a fost pozitiv la substanţa MET (metamfetamină).

Mai mult, polițiștii au controlat portbagajul mașinii bărbatului, unde au găsit un recipient rotund din plastic, de culoare galbenă, în care se afla un plic transparent de tip zip-lock, ce conţinea o substanţă cristalină, de culoare albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive. 

Ulterior, plutonierul major a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate mostre biologice, iar în urma analizei toxicologice s-a constatat că bărbatul a fost pozitiv pentru metcatinone, mefedronă şi tetrahidrocanabinoli (THC).  

Tot atunci, polițiștii au constatat că, la data de 10 septembrie 2023, militarul a fost sancţionat contravenţional și i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile, fiind dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce până la data de 8 decembrie 2023. 

Astfel, la data de 14 noiembrie 2023 nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul G.G.A. sub aspectul săvârşirii infracţiunii reţinute în sarcina acestuia prin rechizitoriul emis de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj”, arată soluția pe scurt a instanței.  

Comentarii Facebook