Polițist din Cluj, lovit cu un scaun metalic în timpul unei intervenții în Mănăștur! Agresorul i-a rupt epoleții, dar spray-ul lacrimogen l-a liniștit


Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj a fost lovit cu un scaun metalic, în timpul unei intervenții pe Calea Mănăștur. Bărbatul făcea parte dintr-un echipaj de poliție care a răspuns unui apel la numărul unic de urgență 112, care semnala tulburarea liniștii publice. 

Cazul a ieșit la iveală abia vineri, 10 ianuarie, când magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus începerea judecății în dosarul în care agresorul este acuzat de ultraj. 

Conform anchetatorilor, incidentul datează din mai 2024,  când polițistul agresat se afla în exercitarea atribuţiilor de agent de ordine publică în cadrul IPJ Cluj, fiind planificat în serviciu alături de alți doi colegi de patrulă, când, în jurul orei 01:36, s-au deplasat la un eveniment sesizat prin SNUAU 112, localizat pe Calea Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca. 

Apelantul, un cetățean italian, a relatat că un bărbat tulbură liniştea publică din zonă, vociferând fără motiv la adresa trecătorilor.

Polițiștii au intervenit prompt, însă bărbatul care făcea gălăgie se ascundea în curtea unui imobil din zonă. 

Persoana vătămată și unul dintre colegii săi au început să cerceteze împrejurimile, timp în care cel de-al treilea polițist a rămas alături de cetățeanul care a reclamat situația, în faţa porţii de acces a imobilului situat pe Calea Mănăştur. 

Polițiștii au constatat imediat că din curte se auzeau nişte foşnete, solicitându-i persoanei care făcea zgomotele respective să iasă la iveală, solicitare la care aceasta nu s-a conformat.

Apoi, persoana vătămată şi colegul său au avansat spre centrul curţii, când de după colţul imobilului a apărut brusc agresorul, care i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură directă cu partea metalică a unui scaun pliabil în zona mâinii drepte, acţiune care i-a cauzat polițistului suferinţe fizice, fără să-i fi fost cauzate leziuni vizibile sau evaluabile în zile de îngrijiri medicale.

Apoi, ca reacţie la acţiunea violentă a inculpatului, polițistul atacat a folosit spray-ul lacrimogen aflat în dotare în încercarea de a-l determina pe atacator să renunţe la folosirea scaunului. 

În continuare, persoana vătămată şi martorul au început aplicarea procedurile legale de imobilizare asupra inculpatului, acesta manifestându-se în continuare agresiv, opunând rezistenţă la încătuşare, lovind-o pe persoana vătămată cu antebraţul în zona pieptului, unde aceasta avea staţia şi body-cam-ul din dotare, cauzând căderea camerei şi provocându-i avarii (zgârieturi), însă fără ca această lovitură a agresorului să-i fi cauzat alte suferinţe fizice persoanei vătămate, potrivit declaraţiei acesteia. 

Totodată, din declaraţiile concordante ale persoanelor audiate în cauză mai rezultă că, în acelaşi context, inculpatul a apucat-o pe persoana vătămată de umărul stâng, rupându-i epoletul cu gradul de poliţie.

În cele din urmă, persoana vătămată şi martorul au reuşit să-l culce pe agresor la sol, să-l încătuşeze, timp în care acesta opunea rezistenţă, după care l-au introdus în autospeciala de poliţie şi l-au condus la sediul secţiei de poliţie, conform procedurii, ulterior acesta fiind internat timp de aproximativ 5 zile în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Cluj-Napoca, secţia de psihiatrie, în vederea acordării de îngrijiri de specialitate.

Comentarii Facebook