Vineri 20 Septembrie

Poșta Română, ținta unei escrocherii care te poate lăsa fără bani în cont. Compania face apel la persoanele vizate să nu dea curs solicitărilor


Compania Naţională Poşta Română este din nou ținta unei campanii de phishing care foloseşte identitatea companiei pentru a înşela utilizatorii. 

În ultimele zile, au fost raportate nenumărate cazuri în care atacatorii trimit mesaje tip SMS ce par a fi de la Poşta Română prin care le solicită destinatarilor să acceseze un link pentru a completa date personale necesare livrării unui colet.

Compania Naţională Poşta Română a transmis persoanelor care primesc astfel de mesaje să nu dea curs solicitării.

Atenţie! Mesajele conţin un link scurtat (short URL) care redirecţionează utilizatorii către un website ce imită vizual pagina oficială a Poştei Române. Scopul acestei pagini false este de a colecta informaţii sensibile, cum ar fi datele personale sau detaliile financiare ale victimelor”, precizează Poșta Română.

Persoanele care primesc astfel de mesaje suspecte sunt sfătuite să nu acţioneze impulsiv, să citească atent conţinutul mesajului şi să verifice dacă există detalii care ar putea indica veridicitatea informațiilor transmise. De asemenea, oamenii nu trebuie să deschidă link-urile transmise în mesaj şi să-l marcheze imediat ca Spam.

Poşta Română a transmis că nu solicită niciodată clienţilor să furnizeze informaţii bancare confidenţiale, numere de card sau coduri PIN şi nici efectuarea de plăţi online ale unor taxe de livrare. 

Comentarii Facebook