Miercuri 16 Octombrie

Răzbunare în stil mafiot, la Cluj! Indivizii care au incendiat o mașină de lux ca să-i dea o lecție unui dușman, condamnați la închisoare


Trei clujeni care au incendiat o mașină de 40.000 de euro, parcată în curtea unei case din Huedin, își vor petrece următorii ani după gratii. În timp ce doi dintre ei s-au ales cu pedepse de câte doi ani de închisoare pentru distrugere, cel de-al treilea va petrece numai un an și 10 luni la închisoare. 

Sentința a fost pronunțată marți, 15 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Huedin și nu este definitivă. 

Potrivit anchetatorilor, 9 aprilie 2024, polițiștii din Huedin s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în noaptea din data de 8 spre 9 aprilie, în jurul orelor 02:35, autori necunoscuți au pătruns fără drept în curtea unui imobil din localitate, unde au incendiat un autoturism Mercedes-Benz model GLE precum și o canapea situată la intrarea în casă, cauzând un prejudiciu de aproximativ 40.000 de euro.

Totodată, la fața locului, lângă autoturismul și canapeaua incendiate, polițiștii au identificat bucăți de sticlă sub formă de cioburi, de culoare verde. 

În urma cercetărilor, s-a stabilit că autorii incendiului sunt din municipiul Câmpia Turzii și s-au deplasat până în Huedin cu un taxi. 

Fiind audiat în cauză, taximetristul care i-a transportat pe cei trei bărbați a relatat că a fost contactat telefonic  de o persoană pe care o cunoaște pentru a face o cursă din Câmpia Turzii până în orașul Huedin, cursa urmând a avea loc în jurul orelor 02:00 la data de 9 aprilie 2024.

După ce au ajuns în Huedin, taximetristul susține că unul dintre indivizi l-a sunat prin videoconferință pe un bărbat de etnie rromă cu barbă albă, care i-ar fi dat indicații despre locul în care se află locuința persoanei vătămate. Șoferul a relatat că au oprit în apropierea casei respective, iar din mașină au coborât numai doi dintre bărbați, în timp ce al treilea a rămas în autoturism și filma cu telefonul mobil ce făceau ceilalți doi.

Taximetristul a văzut cum cei doi au aruncat sticle care au provocat un incendiu în curtea unde se afla autoturismul, iar după aceea au fugit și au intrat din nou în autoturism. Aceștia au plecat împreună spre Câmpia -Turzii.

Anchetatorii au descoperit că scandalul dintre persoana vătămată și ceilalți bărbați era unul vechi. Unul dintre bărbații acuzați de distrugerea mașinii postase pe rețeaua de socializare „Facebook” o filmare în care, printre altele, i-a transmis persoanei vătămate următorul mesaj: „Acesta este doar începutul, să vă așteptați și la altele mai rele”. De asemenea, a lansat amenințări în limba rromani, spunând faptul că dacă va merge la poliție îi va da foc la mașină și la casă. 

*Fotografie cu caracter ilustrativ! 

Comentarii Facebook