Vineri 27 Septembrie

Răzbunarea unui clujean pe foștii angajatori: Le-a furat duba și s-a plimbat peste 460 km. Când a fost prins a spus că era beat și nu știa ce face


Un clujean, fost angajat al unei firme de prelucrare a metalului din Dej, a furat o dubă din curtea punctului de lucru al societății. Bărbatul cunoștea codul de acces în curte, iar cheile erau în contact. Astfel, a fost floare la ureche să sustragă autovehiculul. 

Clujeanul a s-a deplasat din Dej în Sibiu, parcurgând peste 460 km într-o singură noapte. Din vehicul, acesta a sustras scule în valoare de 45.000 de lei, pe care le-a lăsat la nașul său din Șelimbăr. 

Când a fost prins, bărbatul a declarat că era beat și nu știa ce face.

Faptele au avut loc la data de 13 februarie 2023, în jurul orei 23:00, însă clujeanul a fost condamnat abia la începutul acestei săptămâni. 

Magistrații de la Judecătoria Dej au dispus luni, 23 septembrie, condamnarea bărbatului la pedeapsa de un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință. 

Anchetatorii au reținut că bărbatul a pătruns prin utilizarea fără drept a codului de acces, în incinta (curtea) punctului de lucru al firmei de prelucrare a metalului, de unde a sustras în scop de folosinţă autoutilitara marca Iveco, ce era neasigurată și cu cheia în contact, parcurgând cu autovehiculul sustras în aceeaşi noapte traseul Dej - Şelimbăr, județul Sibiu, dus-întors, după care l-a abandonat pe raza municipiului Dej. 

Din interiorul acestui autovehicul clujeanul a sustras mai multe bunuri, în special truse cu unelte electrice, pe care le-a lăsat depozitate pe raza localității Şelimbăr, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 40.000-45.000 lei firmei la care fusese angajat, prejudiciu care ulterior a fost recuperat în totalitate atât prin restituirea autoutilitarei, cât şi a bunurilor sustrase din interior. 


Comentarii Facebook