Reacția primarului din Câmpia Turzii după perchezițiile DNA: „O tentativă vădită de denigrare”


Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin-Nicolae Lojigan, a reacționat după descinderile efectuate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Acesta susține că procurorii vor să afle dacă există faptele, cercetarea fiind desfășurată in rem. De asemenea, edilul a afirmat că situația a fost generată de tentativă vădită de denigrare pe care AUR Câmpia Turzii a dus-o în campania electorală. 

O serie de precizări, despre perchezițiile DNA. 

Am citit și eu titlurile alarmante din presă și informațiile prezentate în cadrul articolelor și vreau să aduc unele precizări și clarificări:

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție au efectuat, într-adevăr, astăzi, o serie de cercetări la Câmpia Turzii. Procurorii au vrut să verifice dacă s-au comis posibile fapte de corupție în instituție.

Am cooperat cu aceștia și le-am pus la dispoziție toate documentele solicitate.

La finalul cercetării, nu au fost identificate și ridicate bunuri sau înscrisuri care să fie relevante în această cauză. Ceea ce vreau ca toată lumea să ştie este că această cercetare penală s-a referit LA FAPTĂ, nu la persoană, adică o cercetare in-rem. Prima dată, procurorii vor să afle dacă a existat FAPTA. 

Toată situația a fost generată de tentativă vădită de denigrare pe care AUR Câmpia Turzii a dus-o în campania electorală. Aceasta a avut scopul clar de a mă defăima atât în ochii colegilor, cât și a cetățenilor.

Voi sta la dispoziția organelor de cercetare ori de câte ori consideră că este necesar.”, a transmis Dorin Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii. 

DNA a efectuat mai multe percheziții într-un dosar de corupție în care ar fi vizat tocmai primarul din Câmpia Turzii. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre mită pentru favorizarea mai multor concursuri de angajare și posibile favoruri sexuale în vederea obținerii unui loc de muncă.

Comentarii Facebook