Vineri 18 Octombrie

Sală de fitness din Cluj-Napoca, închisă și amendată de polițiștii locali. Neregulile descoperite nu au fost iertate nici de instanță


O sală de fitness din Cluj-Napoca a fost amendată cu 400 de lei și închisă, prin suspendarea activităţii punctului de lucru, în urma unui control desfășurat de polițiștii locali. 

Măsurile au fost luate după ce angajații Poliției locale au constatat că operatorul economic desfăşura activități specifice sălilor de fitness, fără a deţine acord de funcţionare cu aprobarea de orar din partea autorităților publice locale. 

Controlul a avut loc la data de 4 ianuarie 2024, însă patronul sălii s-a decis să amâne puțin momentul închiderii și a contestat  procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor în instanță. 

Cu toate acestea, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au respins plângerea contravențională ca neîntemeiată, la începutul acestei săptămâni. 

Instanța reține că obligația de a deține acord de funcționare și aprobare de orar eliberat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, conform art. 5 alin. (1) din O.G. nr. 99/2000, este o obligație individuală deoarece reglementează în mod direct activitatea fiecărui agent economic sau operator comercial în parte.

În acest sens, instanța reține că susținerile petentei sunt contrazise de dispoziţiile legale amintite precedent, neexistând vreo derogare de la regula potrivit căreia fiecare comerciant trebuie să dețină acord de funcționare şi de aprobare a orarului de funcționare. 

Astfel, fiecare operator economic își desfășoară activitatea în condiții proprii, având un specific de activitate, un program de funcționare și un impact particular asupra comunității.

Așadar, autoritățile publice locale stabilesc norme și reguli privind funcționarea unităților comerciale, adaptate la specificul comunității și la nevoile acesteia.

Mai mult, autoritățile publice locale trebuie să monitorizeze și să controleze activitățile comerciale, aspect care presupune verificarea condițiilor impuse în acordurile de funcționare și aprobare orar”, au motivat judecătorii.

Comentarii Facebook