Vineri 27 Septembrie

Samsar auto din Cluj, condamnat la închisoare! A „uitat” să plătească o mașină, iar păgubitul l-a pârât că nu are permis de conducere


Un clujean din localitatea Rugășești, comuna Cășieu, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, după ce „uitat” să plătească o mașină. De asemenea, magistrații de la Judecătoria Dej l-au obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Bărbatul nu a fost acuzat de furt, ci de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Chiar dacă sentința instanței a fost pronunțată numai la sfârșitul săptămânii trecute, fapta bărbatului datează din aprilie 2022, iar păgubitul, un bărbat din comuna clujeană Chiuiești, a sunat la poliție abia la data de 21 noiembrie 2022. 

Acesta a denunțat faptul că în cursul lunii aprilie 2022 samsarul auto a condus o mașină, din localitatea Chiuiești până în localitatea Rugășești, județul Cluj, în ciuda faptului că nu avea permis de conducere. 

Audiat de magistrații clujeni, păgubitul a declarat că a luat legătura cu bărbatul din Rugășești în cursul lunii aprilie 2022, pentru că voia să-și vândă mașina marca Audi. Prin urmare, în zilele următoare samsarul și iubita lui s-au deplasat la domiciliul acestuia cu un autoturism marca Volkswagen, condus de femeie.

După ce au căzut la o înțelegere în legătură cu vânzarea autoturismului marca Audi, samsarul s-a urcat la volanul mașinii respective, pe care a condus-o  pe DJ 182 E spre localitatea Rugășești, iar iubita bărbatului a plecat spre casă conducând autoturismul marca Volkswagen.

Ulterior, pentru că samsarul nu i-a mai dat banii pe mașină, bărbatul din Chiuiești l-a contactat în repetate rânduri, context în care a aflat că inculpatul nu deține permis de conducere. 

În fața instanței, samsarul auto a recunoscut că a condus mașina luată din localitatea Chiuiești. În declarația inițială, acesta a arătat că a condus respectivul autoturism pe drumurile publice, pe o distanță de 500 metri pentru că i-a fost frică să nu fie prins în trafic de polițiști, iar apoi a urcat în mașina condusă de iubita lui și au plecat împreună acasă. 

În declarația ulterioară, acesta a susținut că de fapt a condus fără permis numai pe o distanță de aproximativ 100 metri, după care s-a urcat în celălalt autoturism condus de concubina sa.

La stabilirea pedepsei, judecătorii clujeni au ținut cont și de faptul că bărbatul a mai fost condamnat pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Hotărârea pronunțată vineri, 20 septembrie 2024, de magistrații de la Judecătoria Dej nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Comentarii Facebook