Samsar de mașini din Cluj, condamnat la închisoare după ce și-a trădat prietenul din copilărie. I-a dat o rablă în schimbul unei mașini de 10.000 euro


Un samsar auto din Cluj a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare și pus să plătească 40.000 lei cu titlu de daune materiale, după ce și-a țepuit prietenul din copilărie.

Sentința pronunțată luni, 30 septembrie, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul în care bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Anchetatorii au reținut că samsarul și păgubitul se cunosc din copilărie, având o relație apropiată în trecut, pe care au reluat-o în cursul anului 2019, întrucât amândoi treceau printr-un proces de divorț.

La data de 31 ianuarie 2021, păgubitul i-a încredințat prietenului său autoturismul Kia Sportage rugându-l să găsească un potențial cumpărător. În schimb, acesta a primit o mașină marca Mercedes CLS care avea probleme la motor, iar ulterior nu a restituit nici banii, nici autoturismul luat la schimb persoanei vătămate. 

Ulterior înțelegerii dintre samsarul auto și persoană vătămată, bărbatul a dat mașina la schimb după o înțelegere cu o altă persoană. 

În fața instanței, bărbatul a declarat că în luna ianuarie 2021 a fost abordat de către samsarul auto care i-a propus efectuarea unui schimb de autoturisme, acesta prezentându-se drept proprietarul autoturismului Kia Sportage pe care voia să-l ofere la schimb.

Bărbatul a arătat că inculpatul a precizat expres că dorește doar un schimb, nefiind interesat să vândă autoturismul respectiv și a acceptat propunerea fără să încheie un contract în acest sens.  Martorul a acceptat schimbul propus de suspect, fără a încheia vreun act translativ de proprietate cu acesta. Schimbul efectiv ar fi fost efectuat la data de 1 februarie 2021, iar după câteva zile mașina a fost vândută în schimbul sumei de 8000 de euro. 

Din coroborarea probelor administrate în cauză a rezultat că inculpatul a dispus fără drept de autoturismul marca Kia Sportage aparținând persoanei vătămate, acesta depășindu-și mandatul încredințat de persoana vătămată, respectiv de a vinde autoturismul, schimbându-l cu unul defect, păgubind astfel persoana vătămată.”, au reținut judecătorii clujeni. 

Comentarii Facebook