Scandal monstru la Baroul Cluj: Ușa sediului a fost distrusă de un clujean furios. Bărbatul i-a luat în vizor și pe angajații instituției


Un scandal monstru a avut loc la sediul Baroului Cluj de pe strada Pavel Roșca din Cluj-Napoca. Un clujean nemulțumit de serviciile unui avocat pe care în angajase avea de gând să-și recupereze banii plătiți folosind violența. 

Decanul baroului a decis că nu există motive întemeiate pentru a restitui onorariul plătit, dar bărbatul nu a putut să accepte acest lucru. Astfel, s-a dus la sediul Baroului Cluj unde i-a cerut secretarei să-i dea soluția la cererea de restituire a onorariului. Acesta a fost rugat să aștepte câteva minute pe hol, în fața ușii, până când este întocmit documentul și adresa de comunicare sub semnătură. 

Personalul baroului a relatat că atât înainte, cât și după ce i-a fost înmânat documentul, clujeanul a avut o atitudine recalcitrantă și agresivă, vociferând, adresând expresii amenințătoare și injurii. 

În final, a bătut puternic în ușa apartamentului, insistând să i se deschidă, însă a părăsit zona doar în momentul în care a fost solicitată intervenția firmei de pază și protecție.

Din cauza șocurilor puternice,  sistemul de închidere al ușii s-a defectat și a fost dezaxată foaia de la poziția verticală (creându-se spațiu față de toc în partea inferioară), nemaiputând fi închisă. Prin urmare a fost nevoie de intervenție tehnică și înlocuirea unor componente pentru a o repune în funcțiune. 

Incidentul a avut loc la data de 8 aprilie 2021, însă situația a ieșit la iveală, după ce bărbatul a ajuns să răspundă pentru faptele sale în fața magistraților. 

Anul trecut acesta a fost obligat la plata unei amenzi penale de 1500 de lei (150 zile-amendă x 10 lei). Însă, pentru că nu s-a conformat, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au decis luni, 16 septembrie 2024, înlocuirea pedepsei inițiale cu obligaţia de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 150 de zile.

În fața instanței, bărbatul a declarat că a lovit ușa numai cu pumnii. 

Recunosc că am dat cu pumnii în ușa Baroului, dar nu am dat cu picioarele și nu am distrus acea ușă. Știu ca am lovit cu pumnii de 2-3 ori, ca să îmi deschidă ușa pentru a putea face contestația și pentru a mă încadra în termenul de 14 zile”, a afirmat bărbatul.

Cu toate acestea, angajații Baroului Cluj au relatat că bărbatul a lovit ușa în mod repetat și cu forță, cu pumnii și cu picioarele, inclusiv în zona clanței și a încuietorii. 

Comentarii Facebook