Scene de groază în cartierul Zorilor! O clujeancă și fiul ei de 3 ani, molestați de un dependent de stupefiante. Polițiștii l-au găsit cu pantalonii lăsați


O clujeancă și fiul ei de numai trei ani au trecut prin clipe de groază în timp ce se aflau pe strada Lunii din Cluj-Napoca. Un bărbat despre care s-a aflat ulterior că este dependent de stupefiante a început să se masturbeze în fața lor, în timp ce-i privea. 

Anchetatorii au reținut că „în momentul în care inculpatul a ajuns în dreptul lor, și-a coborât pantalonii, și-a expus organul genital și a început să se masturbeze, privind-o pe martoră și pe fiul acesteia”.

Speriată peste măsură, clujeanca și-a luat copilul și a fugit cât mai departe de locul incidentului. Ulterior, l-a sunat pe soțul ei care, la rândul său, a alertat autoritățile competente. 

În momentul în care polițiștii au ajuns la fața locului, au observat că bărbatul era așezat pe o bordură a drumului, având pantalonii coborâți. Incidentul șocant a avut loc la data de 17 ianuarie 2023, în jurul orei 18:00. 

Încă din acea zi, bărbatul a fost reținut și cercetat penal. Astfel, magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca au dispus condamnarea bărbatului luni, 30 septembrie 2024, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 6.000 lei (200 zile-amendă x 30 lei/zi amendă), pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri. 

De asemenea, bărbatul este obligat la tratament medical până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

În fața magistraților, bărbatul a declarat că nu știa unde se află în acel moment și, așezat pe o bordură, admira o antenă parabolică și câteva haine de fetiță puse la uscat, lucruri care i-au trezit o amintire plăcută din copilărie. 

Ulterior, bărbatul susține că a văzut o furnică pe care a salutat-o, după care a observat și un păianjen. La scurt timp, a fost săltat de polițiști care îl acuzau că ar fi agresat sexual pe cineva. 

Tot astfel, din declarația dată în calitate de suspect pe parcursul urmăririi penale, reiese că inculpatul era într-o stare de confuzie și dezorientare, prezentând incoerenţă în limbaj (a relatat că, la data de 17.01.2023, în jurul orei 18:00, se afla pe o stradă a cărei denumire nu o cunoștea, stând pe o bordură între două autoturisme, admirând o antenă parabolică montată pe un (...) în timp ce privea acea antenă, a observat câteva haine de fetiță puse la uscat, moment care i-a trezit o amintire plăcută din copilărie. Apoi, s-a uitat în jos, a văzut o furnică pe care a salutat-o, după care a observat și un păianjen. În acel moment, poliția a sosit la fața locului, fiind alertată de un bărbat care l-a acuzat că a violat pe cineva)”, se arată în documentele cuprinse la dosarul cauzei.

Instanța a reținut că bărbatul avea discernământ la data comiterii faptei, fapt confirmat de raportul de expertiză medico-legală psihiatrică efectuat, însă la momentul comiterii faptei acesta se confrunta cu o stare de agitație simptomatică pentru dependența de droguri. 

Comentarii Facebook