Duminica 8 Septembrie

Sentință definitivă a magistraților clujeni! Bărbat trecut de prima tinerețe, condamnat la 2 ani și 3 luni de închisoare, după ce și-a agresat soția


Un bărbat de 60 de ani, din județul Maramureș, a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție, după ce și-a agresat soția. În ciuda faptului că cei doi aveau o căsnicie de 38 de ani și doi copii majori, bărbatul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și încălcarea ordinului de protecţie emis împotriva sa.

Potrivit rechizitoriului, începând cu luna august a anului 2023, pe fondul consumului de alcool, bărbatul a manifestat un comportament extrem de violent. Acesta și-a agresat soția în repetate rânduri, femeia hotărând să părăsească domiciliul comun din localitatea Remetea Chioarului, județul Maramureș. 

Ulterior, la începutul lunii septembrie a anului 2023, pe fondul divergențelor pe care le avea cu soțul său, persoana vătămată a intentat o acțiune de divorț. În aceeași perioadă, femeia a obținut un ordin de protecție împotriva bărbatului, pentru o perioadă de 12 luni. 

Acesta avea obligația de a păstra o distanță de 100 de metri față de persoana vătămată și de domiciliul acesteia. După emiterea ordinului, bărbatul a luat legătura cu victima de cinci ori, în cinci zile diferite. Inițial, cei doi s-au întâlnit într-un mijloc de transport în comun, unde au avut o discuție normală. După câteva zile, bărbatul a mers la locuința soției sale și a început să bată la ușă, timp în care îi solicita femeii să-i dea voie să intre în casă. De asemenea, bărbatul a întrebat-o dacă e cu alți bărbați în încăpere și i-a adresat cuvinte jignitoare. Pentru că persoana vătămată a refuzat să-i deschidă, agresorul a plecat pentru o perioadă de timp. Însă, atunci când a revenit a manifestat o atitudine mult mai violentă. 

Potrivit rechizitoriului, bărbatul „a început să bată mai tare în ușă și să scuture de clanța ușii pentru a verifica dacă este deschisă sau închisă”, solicitându-i persoanei vătămate să deschidă ușa. Acesta a început să lovească ușa cu pumnii și picioarele. Pentru că soția sa a refuzat să deschidă, acesta a introdus un bilețel, pe deasupra ușii de acces, pe care scria „dacă nu deschizi, vei vedea ce iese”. Femeia l-a amenințat că va suna la 112, timp în care bărbatul amenința că îi va vandaliza mașina. 

Astfel, bărbatul a lovit parbrizul și luneta autoturismului și a rupt ștergătoarele. Agresorul s-a comportat în aceeași manieră și zilele următoare. Prin urmare, femeia s-a văzut nevoită să alerteze autoritățile, care au luat măsurile necesare. 

Comentarii Facebook