Șmecherie sau inconștiență? Cum a reușit un bărbat să obțină un permis duplicat la Cluj, deși originalul îi era reținut în Norvegia


Un clujean riscă ani grei de închisoare, după ce i-a păcălit pe angajații din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor județul Cluj. 

El le-a spus că și-a pierdut permisul de conducere și a solicitat eliberarea unui duplicat. Fără să verifice în sistem, în baza unei declarații pe proprie răspundere, angajații instituției i-au emis un duplicat. 

Însă, adevărul era cu totul altul. Permisul clujeanului fusese reținut de autoritățile din Norvegia, după ce a fost prins beat la volan. 

Situația a fost sesizată la data de 13 august 2020, la câteva zile după ce s-a constatat că bărbatul figura cu permisul reținut. Cu toate acestea, clujeanul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de fals în declaraţii abia luni, 28 octombrie 2024.

În actul de sesizare s-a consemnat că inculpatul, în data de 13.08.2020, s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, din cadrul Instituției Prefectului Județului Cluj, unde a declarat în scris că și-a pierdut, la data de 08.08.2020, pe raza mun. Cluj-Napoca, în condiții necunoscute, permisul de conducere seria, solicitând eliberarea unui duplicat al acestuia, cunoscând că acest permis de conducere i-a fost reținut la data de 21.07.2019, de către autoritățile Regatului Norvegiei, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, solicitare în urma căreia i-a fost eliberat un duplicat al permisului de conducere seria, respectiv duplicatul seria, faptă ce întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 alin. (1) Cod penal”, au reținut judecătorii.

Comentarii Facebook