Șofer depistat pozitiv la 5 tipuri de substanțe psihoactive, trimis în judecată de magistrații clujeni. Cumpărase substanțele din Gara Cluj-Napoca


Un șofer din  municipiul Câmpia Turzii a fost trimis în judecată de magistrații de la Judecătoria Turda, după ce a fost prins sub influența substanțelor psihoactive la volan. Evenimentul a avut loc la data de 16 aprilie 2022, în jurul orei 03:00, când polițiștii rutieri din Câmpia Turzii au oprit autoturismul condus de șoferul clujean.

În urma discuţiilor purtate cu acesta, unul dintre agenții de poliţie a sesizat că  bărbatul avea pupilele dilatate și avea mișcări și răspunsuri lente la întrebări, fapt ce l-a determinat să-l testeze cu aparatul etilotest, însă rezultatul a fost negativ. 

Ulterior, șoferul a fost condus la sediul Poliției Municipiului Câmpia Turzii, unde a fost testat cu aparatul drugtest. Cu această ocazie, polițiștii au constatat că tânărul este pozitiv la cocaină, metamfetamină, benzodiazipine, metilendioximetamfetamină și ketamină.

Având în vedere rezultatele, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal din Câmpia Turzii, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, respectiv urină, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică emis de IML Cluj-Napoca, rezultatul analizelor efectuate pe proba sânge este negativ pentru amfetamină, cocaină și ketamină, iar pe proba de urină  este pozitiv pentru metamfetamină.

Fiind audiat de magistrați, tânărul a recunoscut şi regretat cele întâmplate, declarând că înainte cu aproximativ patru-cinci zile de momentul când a fost oprit de către poliție, consumase o substanță de culoare albă, sub formă de pulbere, pe care o achiziționate din Cluj-Napoca, din zona gării, de la un bărbat pe care nu-l cunoaște și căruia i-a plătit suma de 50 de lei.

Comentarii Facebook