Vineri 11 Octombrie

Șofer din Cluj, prins sub influența substanțelor interzise la volan, în Piața Unirii. Ar fi luat „marfa” la o petrecere


Un clujean a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins sub influența unor substanțe psihoactive, în timp ce conducea pe strada Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

Sentința a fost pronunțată joi, 10 octombrie, de magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca în dosarul în care tânărul este acuzat de comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Anchetatorii au reținut că bărbatul a fost identificat în trafic la data de 4 august 2023, în jurul orelor 23:39, pe strada Piața Unirii din Cluj-Napoca, unde a fost oprit pentru un control de către un echipaj al poliției rutiere, care i-a solicitat să se supună testării cu aparatul Drager Drugtest. 

Pentru că rezultatul a fost „pozitiv pentru AMP”, clujeanul a fost condus la sediul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie Prof. Dr. Octavian Fodor din Cluj-Napoca, în vederea recoltării probelor biologice. 

Conform buletinului de analiză toxicologică, în urma analizei probelor de sânge și urină prelevate de la inculpat, s-a constatat că examenul toxicologic a fost pozitiv pentru prezența amfetaminei în sânge, respectiv pentru prezența amfetaminei și MDA în urină.

În fața magistraților, bărbatul a recunoscut că a consumat o substanță interzisă denumită speed, cu două zile înainte să fie oprit în trafic, în timp ce se afla la o petrecere dintr-un club din municipiu. 

Comentarii Facebook